Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Frontside Ollien Youtube- latauksista nousi kohu

Levy-yhtiö kiistää jyrkästi epäilyt Robinin Youtube-suosion manipuloinnista

Kulttuuri
 
Kuvakaappaus Robinin Youtube-videosta Frontside Ollie, joka sai sai vuorokaudessa 400 000 klikkausta.
Kuvakaappaus Robinin Youtube-videosta Frontside Ollie, joka sai sai vuorokaudessa 400 000 klikkausta.

Sosiaalisessa mediassa levisi tiistaina mojova huhu: ohjaaja Tuukka Temonen epäili VilleTolvanen.com-blogissa, että pop-ikoni Robinin hitin Frontside Ollien suosiota olisi kasvatettu keinotekoisesti Googlen videopalvelussa Youtubessa.

Lisäksi Temonen epäili, että klikkauksia olisi ostettu venäläisperäiseltä yritykseltä.

Fakta

Näitä suomalaisia on kilkatttu Youtubessa eniten

 Felix Zenger - Beatbox, yli 36 miljoonaa katselukertaa.

 Darude – Sandstorm, yli 23 miljoonaa katselukertaa.

 HIM – Wicked Game, yli 12 miljoonaa katselukertaa.

 Robin – Frontside Ollie, yli 10 miljoonaa katselukertaa.

 The Rasmus – In The Shadows, yli 8 miljoonaa katselukertaa.

 

 Robin on listalla ainoa artisti, jota on katsottu lähinnä Suomessa. Muut ovat keränneet suosiota myös kansainvälisesti. Tänä vuonna suosiota ovat Suomessa saaneet mm. Isac Elliotin New Way Home, joka on kerännyt yli 500 000 katselukertaa ja J.  Karjalaisen Mennyt Mies, jota on katsottu yli miljoona kertaa.

Lähde: Youtube

Robinin kappaleesta Frontside Ollie tuli vuoden 2012 tammikuussa hitti, kun se sai vuorokaudessa 400 000 klikkausta ja muutamassa päivässä yli miljoona katsojakertaa. Sittemmin kappaletta on katsottu kymmenen miljoonaa kertaa.

Robinin manageri Hannu Sormunen torjuu väitteet jyrkästi. Sormunen kertoo varmistaneensa yhdessä Googlen pohjoismaisista artistikumppanuuksista vastaavan johtajan kanssa, että Robinin Youtube-klikkauksia ei ole manipuloitu.

Sormunen ei usko, että epäilyt Robinin Youtube-suosion aitoudesta vaikuttavat laulajan maineeseen.

"Ne artistit, jotka herättävät suuria tunteita, tekevät myös parasta musiikkia. Yritän nousta tilanteen yläpuolelle. Tiedän, että Robin tekee samalla tavalla", Sormunen sanoo.

Myös Robinin levy-yhtiön Universal Music Finlandin sähköisestä liiketoiminnasta vastaava johtaja Juho Koikkalainen torjuu Temosen arviot.

"Väitteissä ei ole mitään perää. Meillä ei tällaista tapahdu koskaan. Emme käytä tällaisia työkaluja, vaan luotamme tuotteidemme orgaaniseen vetovoimaan", Koikkalainen sanoo.

Hän tähdentää, että Robinin videon katselukerroista 94 prosenttia oli tullut Suomesta.

Suunnittelija Olli Sirén markkinointiviestintätoimisto N2:sta kertoo, että maailmalla klikkausten manipulointi on yleistä.

Lehtitietojen mukaan Google poisti viime joulukuussa Universal Music Groupin, Sony/BMG:n sekä RCA Recordsin Youtube-tileiltä yli kaksi miljardia katsojakertaa, koska niiden aitoudesta ei ollut takeita.

"Esimerkki osoittaa, että isotkin yritykset syyllistyvät manipulointiin ja että Google on herännyt puuttumaan asiaan", Sirén toteaa.

Hän muistuttaa, että verkossa on lukuisia palveluyrityksiä, joista voi ostaa kymmeniätuhansia klikkauksia muutaman kymmenen euron hinnalla.

Sirénin mielestä kyse on vakavasta asiasta, sillä esimerkiksi Youtube ansaitsee myymällä mainostajilleen katsomiskertoja.

"Ongelmallista on se, että Facebookin ja Youtuben katsomiskerrat perustuvat yritysten itsensä antamiin tietoihin."

Sirén muistuttaa, että esimerkiksi sanoma- ja aikakauslehtien levikkiä samoin kuin radiokanavien ja televisiokanavien katsojamääriä mittaa riippumaton taho.

MTL viestintätoimistojen puheenjohtaja Christina Forsgård uskoo, että klikkauksia manipuloimalla artisti voi luoda joukkoilmiön, joka kumuloi nopeasti julkisuutta ja nostaa artistia erilaisilla listoilla ylöspäin.

Epäaito suosio sulaa kuitenkin jossain vaiheessa ja saattaa jopa vahingoittaa artistin mainetta.

Forsgård suosittelee läpinäkyviä menetelmiä, kuten Twitterin sponsoroituja tweettejä tai Facebookin tapaa myydä mainontaa tietylle kohderyhmälle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat