Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansainvälinen taidepalkinto Petteri Nisuselle ja Tommi Grönlundille

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Taiteilijat Petteri Nisunen ja Tommi Grönlund ovat saaneet Maailman kulttuurineuvoston (World Cultural Council) myöntämän Leonardo da Vinci World Award of Arts 2013 -palkinnon. Sen arvo on 10 000 dollaria eli noin 7 500 euroa.

Palkinto myönnettiin erityisesti heidän poikkitaiteellisesta työtavastaan.

Aalto-yliopistossa nykytaiteen professorina toimivan arkkitehti Petteri Nisunen ja hänen yhteistyökumppaninsa Tommi Grönlundin teoksissa yhdistyvät usein taide, muotoilu, arkkitehtuuri ja tiede. He käyttävät suurissa tilataideteoksissaan ja installaatioissaan useita erilaisia materiaaleja ja tekniikoita kolmiulotteisista objekteista valoon ja ääneen.

Nisunen ja Grönlund tekevät yhteistyötä muiden taiteilijoiden, muusikoiden ja eri alojen ammattilaisten, kuten tutkijoiden ja insinöörien kanssa.

Tommi Grönlund on paitsi taiteilija myös musiikin tuottaja ja Sähkö Recordings -levy-yhtiön perustaja.

Kaksikolla on ollut useita julkisia toimeksiantoja ja näyttelyitä ulkomailla.

Maailman kulttuurineuvosto on kansainvälinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1981. Se jakaa tunnustuksia taiteen, koulutuksen ja tieteen aloilla ansioituneille henkilöille. Leonardo da Vinci -taidepalkinnolla korostetaan monitieteisyyttä sekä tieteen ja taiteen vuorovaikutusta.

World Award of Arts 2013 -palkinto ojennetaan taiteilijoille lokakuun 2. päivänä Singaporessa pidettävässä tilaisuudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat