Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi McCartney ei lepertele

Kulttuuri
 
Philip Brown Reuters
Paul McCartney, 71, vakavoituu.
Paul McCartney, 71, vakavoituu. Kuva: Philip Brown Reuters
Paul McCartney: New. Universal.

"Nykyisin kaikilla tuntuu olevan mielipide siitä kuka teki mitäkin. Kuinka he voisivat muistaa, kun he eivät olleet paikalla. He eivät voi riistää tätä minulta vaikka yrittäisivät. Minä koin ne varhaiset päivät."

Näillä riveillä Paul McCartney heristää sormea Beatles-tietäjille uuden sooloalbuminsa New raidalla Early Days.

Viime vuoden Kisses on the Bottom -levyllä hän lauloi sympaattisesti lähinnä muiden lauluntekijöiden ikivihreitä, vuonna 2011 ilmestyi balettimusiikkia. New-levyn uudet poplaulut ovat varsin särmikkäitä Memory Almost Full -levyn (2007) tapaan.

Toisen avioliiton kaatuminen ja erokriisistä selviäminen toivat vuonna 2007 ytyä teksteihin ja musiikkiin. Nyt ei ylletä musiikillisesti samalle tasolle, mutta ikämiehen muistot sekä uuden rakkauden ja kolmannen avioliiton aiheuttamat pelot ja toiveet tuottavat taas kiinnostavaa poplyriikkaa.

Levyllä on peräti neljää tuottajaa. Erityisesti Beatles-tuottaja George Martinin Giles -poika ja Beatles-studiovelho Glyn Johnsin poika yrittävät palauttaa sovituksiin kaikuja The Beatlesin huippuvuosien 1966–1969 levytysten monitasoisuudesta. Osa ratkaisuista on epäluontevia ja muovisia, mutta useilla raidoilla onnistutaan.

McCartneyn äänen sointi hapertuu, kuten yli 70-vuotiailla käy, mutta hän laulaa yhä tarkasti melodioitaan. Falsettikin pelaa äimistyttävästi.

New on Beatlesin jälkeisen McCartney-tuotannon parhaassa kolmanneksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat