Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuntemattoman sotilaan saa esittää jälleen ennen kello 17

Kulttuuri
 
Aikaraja nousi koko kansan tietoisuuteen vuonna 2012, jolloin Yle joutui siirtämään Tuntemattoman sotilaan esityksen myöhempään.
Aikaraja nousi koko kansan tietoisuuteen vuonna 2012, jolloin Yle joutui siirtämään Tuntemattoman sotilaan esityksen myöhempään.

Televisiossa voi jälleen esittää ennen kello 17 ohjelmia, joiden ikäraja on 12 vuotta.

Muutos on tehty televisioyhtiöiden pyynnöstä, sillä niiden mielestä raja on ollut hankala. Aikaraja nousi koko kansan tietoisuuteen vuonna 2012, jolloin Yle joutui siirtämään Tuntemattoman sotilaan esityksen myöhempään. Päätöksen jälkeen Tuntemattoman sotilaan (K 12) saa esittää ennen kello 17.

Asiasta päätti Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI.

KAVI:n mukaan tuore linjaus edellyttää, että tv-yhtiöt sitoutuvat yhtenäiseen ikäraja- ja sisältömerkintöihin kaikilla kanavilla. Lisäksi yhtiöiden pitää suojella lapsia ohjelmien sijoittelussa.

Televisioyhtiöt ovat päättäneet, että jatkossa ikärajat ovat 16 vuotta kello 21 jälkeen ja 18 vuotta kello 23 jälkeen. Lisäksi ohjelmissa on esillä symbolit, jotka kertovat perusteen ikärajalle.

Televisioyhtiöiden mukaan KAVI:n päätös tuo tv-lähetykset välineenä samalla viivalle muiden medioiden kanssa.

Kaikki televisioyhtiöt ilmoittivat päätöksen jälkeen "toimivansa muutoksen jälkeenkin vastuullisesti ja huomioivansa ohjelmasijoittelussa eri-ikäisten lasten katselutottumukset ja lastensuojelunäkökulman".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat