Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viime vuosien euroviisuedustajat menestyvät vaihtelevasti

Kulttuuri
 
Waldo's People, 2009
Waldo's People, 2009

Suomen viime vuosien euroviisuedustajat ovat menestyneet kisojen jälkeen vaihtelevasti. Nykyinen semifinaalijärjestelmä on ollut käytössä vuodesta 2008, ja kahtena vuonna Suomen edustaja on karsiutunut finaalista. Loppukilpailupaikan saaneista parhaiten pärjäsi vuonna 2011 Suomea edustanut Paradise Oskar, joka sijoittui 25 kilpailijan finaalissa sijalle 21.

Paradise Oskar eli laulaja ja lauluntekijä Axel Ehnström ei vähättele kisojen merkitystä.

"Euroviisut eivät ole kaikille mikään siisti juttu, mutta mulle se oli iso apu uralla", hän sanoo.

"Pari vuotta sitten päätin, että en jaksa kiertää maata Oskar-projektin kanssa, koska se syö niin paljon aikaa ja energiaa biisien tekemisestä."

Paradise Oskarin ensilevy jäi tällä erää ainoaksi, mutta Ehnström on jatkanut musiikin tekemistä, erityisesti lauluntekijänä. Hänen kappaleitaan on kuultu muun muassa Pete Parkkosen ja Voice Kids -voittaja Molly Rosenströmin tuoreilla albumeilla, ja JVG:n levyllä Ehnström oli mukana lauluntekijätiimissä.

Euroviisuja hän pitää yhtenä arvokkaana suosituksena.

"Kun laittaa mun nimen Googleen, niin näkee, että tuo on tehnyt jo jotakin."

Vuodesta 2012 viisuedustaja on valittu Uuden musiikin kilpailun kautta. UMK:lla Yleisradio on halunnut nostaa esiin nuoria artisteja. Viimevuotinen UMK-voittaja ja viisuedustaja Krista Siegfrids jatkaakin uraansa saamallaan vauhdilla.

Vuonna 2012 Suomea edustanut Pernilla Karlsson ei ole ollut kisojen jälkeen esillä laulajana paljoakaan, mutta hän on jatkanut aktiiviuraansa käsipalloilijana SM-tasolla.

Vuosi sitten Karlsson pelasi kauden helsinkiläisessä Dickenissä. Viime syksynä hän palasi vanhaan seuraansa, Sjundeå IF:ään. Siuntiolaiset sijoittuivat vastikään päättyneessä naisten pääsarjassa kolmanneksi.

UMK-aikaa edeltävistä viisuedustajista Kuunkuiskaajat karsiutui vuonna 2010 ulos finaalista, mutta taru ei loppunut siihen. Johanna Hytin ja Värttinässä pitkään laulaneen Susan Ahon folkduo valmistelee parhaillaan seuraavaa levyään, jota rahoitetaan yhteisörahoituksella.

1990-luvun eurodance-suosikki Waldo's People teki näyttävän paluun vuoden 2009 viisuissa, mutta jäi finaalissa viimeiseksi. Yhtye keikkailee edelleen.

Krista Siegfrids, 2013
Krista Siegfrids, 2013
Kuunkuiskaajat, 2010
Kuunkuiskaajat, 2010
Paradise Oskar, 2011
Paradise Oskar, 2011
Pernilla Karlsson, 2012
Pernilla Karlsson, 2012
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat