Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

10 elokuvaa, joita Cannesista odotetaan

Elokuvajuhlien erikoisohjelmistossa nähdään dokumentti Kiovan kumouksesta

Kulttuuri
 
Plattform Produktion
Ruotsalaisen Ruben Östlundin elokuvassa perhe viettää kivaa hiihtolomaa, kunnes tapahtuu lumivyöry.
Ruotsalaisen Ruben Östlundin elokuvassa perhe viettää kivaa hiihtolomaa, kunnes tapahtuu lumivyöry.

Cannesin elokuvajuhlat käynnistyivät keskiviikkona Ranskassa. Illan avajaiselokuva oli Grace of Monaco, elokuva filmitähti Grace Kellystä, josta tuli Monacon ruhtinatar.

Cannesia pidetään maailman tärkeimpänä elokuvatapahtumana. Helsingin Sanomat listasi kymmenen elokuvaa, joiden ensi-iltaa festivaalilla erityisesti odotetaan. 

Mr Turner

Arvostettu brittiohjaaja Mike Leigh palaa Cannesin kilpasarjaan elokuvalla, joka kertoo maisemamaalauksistaan tunnetusta taidemaalarista J. M. W. Turnerista. Nimiosassa 1800-lukulaista taiteilijaa näyttelee Timothy Spall. 

2 päivää, yksi yö

Usein palkittujen belgialaisten Dardennen veljesten draama, jossa pääosaa näyttelee Marion Cotillard. Elokuva kertoo naisesta, joka on menettämässä työpaikkansa. Hän lähtee vastaiskuun suostuttelemaan työkavereitaan luopumaan tulospalkkioistaan. 

Steve Carrell on John du Pont.
Steve Carrell on John du Pont.

Foxcatcher

Yhdysvaltalaisen Bennett Millerin tunnetuimpia ohjauksia on baseball-elokuva Moneyball. Se perustui tositapahtumiin samoin kuin Millerin uutuus Foxcatcher. Siinä seurataan vapaapainin olympiavoittajan Mark Schultzin elämäkertaa, jossa pääpaino on Schultzin veljen surmalla. Sen takana oli skitsofreenikkomiljonääri John du Pont. 

Turist

Ruotsin elokuvan tärkeimpiin nimiin kuuluva Ruben Östlund on saanut valmiiksi elokuvan, jossa hän hyödyntää nuoruuden kokemuksiaan laskettelun kuvaajana. Elokuvassa ruotsalaisperhe on hiihtolomalla Ranskan Alpeilla, kun lumivyöry muuttaa asioiden kulun. Elokuva on esillä Cannesin kakkossarjassa. 

The Homesman

Näyttelijänä paremmin tunnettu Tommy Lee Jones on taas palannut ohjaamaan. Glendon Swarthoutin kirjaan perustuvan lännenelokuvan pääroolissa on Hilary Swank. 

Maidan

Neuvostoliitossa syntynyt mutta Saksassa asuva Sergei Loznitsa tunnetaan elokuvista, joissa hän on analysoinut Venäjää ja Venäjän moraalia. Neljän vuoden takaisessa My Joyssa hän esimerkiksi näki maan olevan rosvojen käsissä. Nyt Cannesissa esitetään ohjaajan dokumentti Ukrainan tilanteesta ja kumouksesta Kiovassa. Elokuva esitetään Cannesin erikoisohjelmistossa. 

Leviatan

Venäläisen Andrei Zvjagintsevin uusi ohjaus on sekin moraalitarina, joka on kuvattu Kuolan niemimaalla. Tarina on saanut nimensä raamatun hirviöstä. Zvjagintsevin elokuvissa on usein Suomi-viitteitä, mikä kannattaa mainita, sillä tämän lähemmäs ei Suomi ole Cannesin kilpasarjaa tänä vuonna päässyt. 

Lost River

Nosteessa olevan näyttelijän Ryan Goslingin esikoisohjaus, jossa Christina Hendricks näyttelee yh-äitiä, jonka poika löytää salaisen tien vedenalaiseen kaupunkiin. Elokuva on esillä Cannesin kakkossarjassa. 

Still the Water

Cannesin kilpasarjassa on mukana kaksi naisohjaajan elokuvaa. Japanilaisen Naomi Kawasen elokuva kertoo kahdesta teini-ikäisestä, jotka ratkovat merestä löytyneen vainajan mysteeriä. 

Adieu au Langage

Edustaa kilpasarjassa 3d-elokuvia, mutta erityisen mielenkiintoiseksi tämän teoksen tekee se, että elokuvan on ohjannut älykköelokuvan raskaan sarjan veteraaneihin kuuluva Jean-Luc Godard. Hänen edellinen elokuvansa Film Socialisme oli hyvin käsitteellinen, ja saa nähdä, jatkuuko linja.

Veli-Pekka Lehtonen HS
Cannes

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat