Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Diiva kesytti La Scalan buuaajat

Angela Gheorghiu on huumannut yläparven tiukat katsojat

Kulttuuri
 
Bruno Zanzottera Parallelozero
Angela Gheorghiu antoi nimikirjoituksia La Scalan resitaalin jälkeen.
Angela Gheorghiu antoi nimikirjoituksia La Scalan resitaalin jälkeen. Kuva: Bruno Zanzottera Parallelozero

Vuonna 1778 perustetun Milanon La Scalan "yläparven jumalat" ovat yhtä kuuluisia kuin talossa kantaesitetyt Verdin ja Puccinin oopperat sekä täällä laulaneet legendat Carusosta ja Maria Callasista lähtien. He valtaavat halvat paikat ja buuaavat armotta, jos esitys ei miellytä.

Jopa yllätyin, kun ennen Esa-Pekka Salosen johtamaa Elektraa kuullussa tähtisopraano Angela Gheorghiun resitaalissa he eivät buuanneet lainkaan.

Toisin kävi Gheorghiun silloiselle miehelle tähtitenori Roberto Alagnalle viime vuosikymmenellä! Osa heistä buuasi myös Gheorghiun debytoidessa oopperaroolissa La Scalassa Verdin La traviatassa, mutta jo toisena iltana hän oli kesyttänyt heidät.

Sen jälkeen Gheorghiu on mielletty La Scalassa "omien" joukkoon eikä yläparven jumalia haittaa, että hän haukkui Corriere della Seran ennakkohaastattelussa talon seuraavan johtajan ja henkilökunnan, joka ei ampaise pystyyn hänet nähdessään.

Hän sai nyt resitaalinsa aikana anteeksi monta alavireisesti laulettua korkeaa säveltä. Epävireisyyksiä seurasivat toki myös täysosumat, jos melodia liikkui vain Gheorghiun hunajaisen kauniissa keskirekisterissä.

Huomaavainen pianisti Robert Cohen soitti välillä yksin Chopinia ja Bartókia, kun diiva vaihteli neljää erilaista esiintymisasuaan ohjelmiston edetessä Rameausta romanialaisiin säveltäjiin.

Ylimääräisiä tuli seitsemän, aarioista musikaalisuosikkeihin. Ajoittain hän lauloi yhä falskisti, mutta "loggionistit" vain huokailivat ihastuksesta.

Vesa Sirén HS
Milano

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat