Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuleeko Elektran unelmamiehitys Suomeen?

Kulttuuri
 

Kapellimestari Esa-Pekka Salonen uskoo ainakin osan Milanon La Scalan loistavasta Elektra-miehityksestä tulevan myös Suomen kansallisoopperaan. Richard Straussin hurja ooppera nähdään viime vuonna kuolleen Patrice Chéreaun ohjauksena Helsingissä syksyllä 2016.

"Täällä Milanossa on lähes alkuperäismiehitys, ja Patricen ohjaamia laulajia on myös tulevissa esityksissämme New Yorkin Metropolitan-oopperassa. Osa heistä pyritään saamaan myös Kansallisoopperaan, jotta Patricen henki säilyisi", Salonen sanoo.

Joskus ohjaajan poissaolo vie kuitenkin kipinän produktiosta. Kansallisoopperassa esimerkiksi Dario Fon Matka Reimsiin -ohjaus ei tuntunut enää samalta, kun Fo ei ollut puhaltamassa siihen karismaansa.

"On tietysti lohduttavaa, että taiteilijassa on jotain, mitä ei pysty kvantifioimaan. Patrice oli erittäin tarkka kaikessa, mutta jo La Scalassa täytyi tehdä asetelmiin erilaisen lavan ja kuuluvuuden vuoksi pieniä muutoksia, jotka hänkin varmaan olisi hyväksynyt."

Salonen viettää La Scalassa peräti kuusi viikkoa, johon kuuluvat Elektran harjoitusperiodi ja esitykset, konserttiohjelmia La Scalan orkesterin kanssa konserttisalissa sekä vielä ulkoilmakonsertti orkesterin ja tähtipianisti Lang Langin kanssa.Salonen viihtyy vanhassa opiskelukaupungissaan.

"Täällä on hyvä orkesteri. Oopperatalolla sekä sen yleisöllä on suuri ylpeys tasostaan ja traditiostaan. Tämä on elävä osa yhteiskunta, ja La Scala takuulla tuottaa Milanolle voittoa turismin ja kaupungin imagon korottajana."

Vesa Sirén HS
Milano

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat