Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalmari Helander: "Itkin kun näin elokuvan valmiina"

Kulttuuri
 
JalmariHelander
JalmariHelander

Elokuvantekijä Jalmari Helander, 38, on parhaillaan Toronton suurilla festivaaleilla juhlimassa uutta elokuvaansa. Punaisella matolla kävellään mutta kollegoiden kanssa hän ei aio illallistaa.

"Ei minulla ole mitään puhuttavaa toisille ohjaajille. Kaikki selittävät vain omiaan", Helander tokaisee HS:lle Torontosta.

Itseoppineesta Helanderista tuli nimi elokuvakartalle, kun joulupukkielokuva Rare Exports valmistui 2010. Uutuuselokuva Big Gamea on tehty siitä asti. Lähtöajatuksena Helanderilla oli, että entä jos Die Hardien pääroolissa olisikin lapsi. Nyt Big Game on valmis, ja ohjaaja-kirjoittaja on "äärimmäisen tyytyväinen".

"Kun näin elokuvan valmiina, itkin kun ajoin autolla kotiin", Helander kertoo.

"Olen kuullut, miten 14–15-vuotiaat ovat olleet elokuvasta innoissaan. Sen takia se on tehty."

Helander ei halua kertoa mitä tekee seuraavaksi. "Tarjouksia on tullut eri paikoista. Itselläkin on kaksi ideaa, jotka olen kirjoittanut."

Yhteistyö tuottaja Petri Jokirannan kanssa voi myös jatkua.

"Yhden hyvän käsiksen olen lukenut Yhdysvalloista. Se olisi toimintaseikkailu isolla kädellä. Jos sen saisin, siihen olisin valmis lähtemään. Mutta ei se ole niin yksinkertaista."

Työ Samuel L. Jacksonin kanssa oli Helanderin mukaan ammattimaista. "Jännitti miten Onni (lapsipääosa) ja Jackson tulevat toimeen. Se meni hyvin. Aamuisin heillä oli kuvauksissa erikoiskättelyitä. Lopuksi Jackson lahjoitti Onnille sähkörummut."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat