Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä odotat kirjamessuilta?

Kulttuuri
 
Hannu Raittila
Hannu Raittila

Hannu Raittila kirjailija

"Messut ovat aika rasittava osa kirjailijan työtä, ja olen oppinut suhtautumaan niihin kuin taisteluun valmistautuva sotilas. Niitä ei kannata paljon etukäteen ajatella, tekee vain sen, mitä pyydetään."

"Terminaali-romaanini saksannos on juuri ilmestynyt, joten siitä messuilla puhutaan. Haastatteluja saksalaisten toimittajien kanssa on myös sovittuina niin, että päivät venyvät varmaan iltaan asti. Katsoin juuri ohjelmaa, ja sitä näyttää olevan niin, että päätä alkoi särkeä. Frankfurtista jatkamme vielä vaimoni Leena Landerin kanssa Müncheniin ja Kölniin kustantajia tapaamaan, sillä myös Leenan kaikista saksannoksista on nyt otettu uudet painokset."

"Saksa on ehdottomasti se kielialue, jolla suomalainen kirjallisuus jo nyt kiinnostaa. Frankfurtin messujen suurin mahdollinen merkitys olisi se, että kirjallisuudellemme avautuisi uusia reittejä toisiin maihin ja kieliin."

Salla Simukka nuortenkirjailija

"Edessä on täysiä päiviä: messuesiintymisiä sekä keskusteluja kansainvälisten kustantajien kanssa. He haluavat jutella Lumikki-trilogiasta, ja vierailuja sovitaan. Jään Frankfurtin jälkeen Saksaan kiertueelle, ja käyn loppusyksyn aikana vielä Hollannissa, Belgiassa, Slovakiassa ja Kreikassa."

"Trilogiani ensimmäinen osa on ilmestynyt Saksassa pari viikkoa sitten, joten kerron messuilla siitä. Yleisötilaisuudessa kääntäjäni haastattelee minua, ja luen romaanista jotain suomeksikin."

"Odotan messuilta sitä, että tapaisin paikallisen kirjamaailman edustajia ja saisin kuulla Saksan kirjamarkkinoista. En ole messuilla vain omia romaanejani kauppaamassa. Jos voin avata ovia lasten- ja nuortenkirjallisuudelle tai suomalaiselle kirjallisuudelle ylipäätään, se on hienoa. Kaikki me olemme Frankfurtissa sitä työtä tekemässä."

Salla Simukka
Salla Simukka
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat