Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi tuomitsi, Saksa palkitsi

Meeri Koutaniemen valokuvat ympärileikatuista tytöistä saivat Suomen Unicefilta tuomion

Kulttuuri
 
Meeri Koutaniemi
Meeri Koutaniemi

Valokuvaaja Meeri Koutaniemen kuvasarja on saanut kunniamaininnan Saksan Unicefin järjestämässä Vuoden valokuva -kilpailussa. Koutaniemen kuvat kertovat kahden maasai-heimoon kuuluvan teinitytön ympärileikkauksista Keniassa, ja ne julkaistiin ensimmäisenä Helsingin Sanomien sunnuntaisivuilla tämän vuoden tammikuussa. Sittemmin kuvat on julkaissut muun muassa yhdysvaltalainen Time-aikakauslehti.

Suomen Unicef tuomitsi Koutaniemen kuvasarjan sen julkaisemisen jälkeen. Ohjelmajohtaja Inka Hetemäki arvosteli kuvia ja lehteä etenkin tyttöjen kasvojen näyttämisestä.

"Lasten suojelun edistämiseksi tehtävä työ ei saa itsessään olla lasten suojelun vastaista. Tarkoitus ei koskaan pyhitä keinoja, ei edes, vaikka tavoitteena olisi edistää yleisesti lapsen oikeuksia", Hetemäki perusteli.

Helsingin Sanomien silloinen päätoimittaja Riikka Venäläinen perusteli kuvien julkaisua sillä, että "lukijoilla on oikeus tietää totuus myös vaikeista ja vastenmielisistä asioista".

Koutaniemi oli saanut luvan kuvaamisen tytöiltä ja heidän vanhemmiltaan, minkä lisäksi tyttöjen yksityisyyttä suojeltiin vaihtamalla heidän nimensä ja häivyttämällä tapahtumapaikka.

Kuvien julkaisua käsitteli myös Julkisen sanan neuvosto, joka päätyi siihen, että kuvien julkaisuun oli painavat yhteiskunnalliset perusteet.

Koutaniemen kuvasarja Robbed of Pleasure and Joy oli yksi kuudesta Saksan Unicefin kunniamaininnan saaneesta työstä.

Vuoden valokuva -palkinnon saivat tänä vuonna saksalaiskuvaajat Insa Hagemann ja Stefan Finger, jotka kuvasivat seksiturismia Filippiineillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat