Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Timo Sokura Lappeenrantaan

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Suomen kansallisoopperan tuottaja Timo Sokura on valittu Lappeenrannan kaupunginteatterin uudeksi johtajaksi. Lappeenrannan kaupungin kulttuurilautakunta päätti uudesta johtajasta tiistaina. Tehtävään tuli neljätoista hakemusta. Kulttuurilautakunnan äänestyksessä Sokura sai yksitoista ääntä ja vastaehdokkaana ollut Rauman kaupunginteatterinjohtaja Iiris Rannio yhden äänen.

Sokura aloittaa tehtävässä elokuun alussa.

"Palaan mielelläni kotikaupunkiini Lappeenrantaan. Keväästä tulee rankka, sillä nykytyöni ohella aloitan ohjelmistosuunnittelun Lappeenrantaan. Lisäksi on rekrytoitava uusia näyttelijöitä ja etsittävä teatterille väistötilat."

Nykyinen teatteri menee kesällä remonttiin ja Lappeenranta saa vuoden 2016 alussa uuden teatteritalon.

Ohjelmistosuunnittelussa Sokura haluaa ottaa huomioon eri väestöryhmät ja tarjota jokaiselle jotakin. Yksi painopiste on kansanteatterissa.

Timo Sokura on työskennellyt tanssijana muun muassa Suomen kansallisbaletissa ja Tanssiteatteri Raatikossa. Viimeiset viisi vuotta Sokura on ollut Kansallisoopperan tuottajana. Sitä ennen hän toimi neljä vuotta Kemin kaupunginteatterin johtajana. Hän perusti Espooseen vuonna 1986 Totem-teatterin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat