Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Vuoden levy! Vuoden konsertti!" – suomalaisia ylistetään jälleen

Guardian nostaa Sakari Oramon ja Esa-Pekka Salosen johtamat konsertit vuoden parhaisiin

Kulttuuri
 
Magda Rakita
Sakari Oramo harjoitti BBC:n sinfoniaorkesteria Royal Albert Hallissa syyskuussa.
Sakari Oramo harjoitti BBC:n sinfoniaorkesteria Royal Albert Hallissa syyskuussa. Kuva: Magda Rakita

BBC:n sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Sakari Oramo on saanut brittikriitikot ekstaasiin. Daily Telegraphin John Allisonin mukaan vuoden konsertiksi voi nostaa heidän saavutuksensa Rahmaninovin, Ferruccio Busonin jättimäisen pianokonserton ja Carl Nielsenin toisen sinfonian esittäjinä. "Vuoden orkesterikonsertti?" arvuuttelee myös Guardianin Martin Kettle.

Molemmat antavat täydet viisi tähteä.

Guardianin muut kriitikot nostavat "kymmenen parasta esitystä 2014" -listalleen Oramon ja BBC:n sinfoniaorkesterin toisen konsertin, jossa soitettiin Heitor Villa-Lobosta.

"Oramo ja BBC kulkevat voitosta voittoon", lehti perustelee.

Samalla Guardianin listalla on Philharmonia Orchestran ylikapellimestarin Esa-Pekka Salosen johtama esitys Debussyn Pelléas ja Mélisande -oopperasta. Esitys sai viisi tähteä Guardianin lisäksi Timesissa.

Kaksi Salosen johtamaa dvd:tä sai ranskalaisen Diapason D'or -palkinnon. Toisessa Salonen johtaa Holstin Planeetat ja toisessa Richard Straussin Elektra-oopperan.

Salosen johtama Elektra ja Osmo Vänskän sekä Sinfonia Lahden levy Jean Sibeliuksen Lemminkäissarjasta ja Metsänhaltijasta nousevat kärkikymmenikköön New Yorkerin Alex Rossin listalla.

Kymmenen levyn "lisälistalle" Ross nostaa Gerald Finleyn laulaman Šostakovits -levyn, jossa Thomas Sanderling johtaa Helsingin kaupunginorkesteria.

Sellisti Steven Isserlisin ja pianisti Olli Mustosen levytys Bohuslav Martinun, Mustosen ja Sibeliuksen teoksista on saanut Grammy-ehdokkuuden parhaasta kamarimusiikkiesityksestä.

Augustin Hadelichin levytys Sibeliuksen ja Thomas Adèsin viulukonsertoista löytyy yhdysvaltalaisen julkisen palvelun radion NPR:n vuoden levyt -listalta.

Liverpoolin filharmonikkoja johtaa Hannu Lintu.

Esimerkiksi New York Times ja New Yorker suitsuttavat vuoden huippukonserttien listoillaan myös Simon Rattlen ja Berliinin filharmonikkojen esitystä Bachin Matteuspassiosta, jossa solisteihin kuului Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Topi Lehtipuu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat