Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fotografiska auttaa maahanmuuttajia

Suosittu tukholmalaismuseo tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kaikille, jotka suostuvat ystävystymään maahanmuuttajan kanssa

Kulttuuri
 

Tukholmassa toimiva valokuvataiteen museo Fotografiska on päättänyt ryhtyä toimiin Ruotsissa tällä hetkellä voimakkaina puhaltavia muukalaisvihamielisiä tuulia vastaan, kertoo Dagens Nyheter.

Museo aikoo tarjota ensi maaliskuun valtiopäivävaaleihin asti ilmaisen sisäänpääsyn. Vapaa pääsy koskee niitä, jotka ovat valmiita tutustumaan yhteen tuoreeseen Ruotsin kansalaiseen.

Tämä taas onnistuu niin, että museoon saapuva ilmoittautuu samalla mukaan Punaisen Ristin Kompis Sverige -toimintaan. Ystävyystoiminnan tarkoituksena on luoda ystävyyssuhteita uusien ja vanhojen ruotsalaisten välille.

Fotografiskan päätöksen syynä on Ruotsissa viime aikoina voimakkaasti esiin tullut muukalaisvihamielisyys ja suoranainen rasismi. Museonjohtaja Anna Berggrenin mukaan heistä tuntui, että museon oli nyt pakko toimia.

"Taideinstituutiona me voimme tarjota kävijöille mahdollisuuden ymmärtää tilannetta ja aikaa, jossa he elävät. Museo on luonnollinen paikka tapaamiselle ja pohdinnalle", Berggren sanoo.

Kompis Sverigen toiminnan ideana on, että mukaan ilmoittautuneet haastatellaan ja heille etsitään sopiva "match" vasta Ruotsiin muuttaneiden joukosta. Toiveena on, että kohtaaminen johtaa ystävyyteen myös arkipäivän tasolla.

Kampanjan aloituksen jälkeen vuodesta 2013 lähtien Ruotsin Punainen Risti on onnistunut tuomaan yhteen noin 500 uuta ja vanhaa ruotsalaista.

Myös Suomen Punaisella Ristillä on samanlaista ystävätoimintaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat