Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Kirjaston viikon kirja on Kari Hotakaisen Ihmisen osa – luettavissa myös älypuhelimissa

Kulttuuri
 
Kari Hotakainen
Kari Hotakainen

Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon kymmenen vuotta sitten saaneen Kari Hotakaisen romaani Ihmisen osa on HS Kirjaston joulun sähkökirja. Ihmisen osa on ollut sekä arvostelu- että myyntimenestys.

"Tekijänsä tuotannon ehdotonta huippua se on, ykkönen tai kakkonen, tiukka ja tyly ajan kuva. Hauskan maineessa kulkeva Hotakainen on vihainen, moraalikoura nyrkissä. Joten ei pitäisi naurattaa", Antti Majander totesi arvioidessaan kirjan 15. päivänä elokuuta 2009 Helsingin Sanomissa.

Romaanin tarina alkaa keriytyä auki siitä, että valkoisen paperin kammoa poteva anonyymi kirjailija ostaa 7 000 eurolla elämän 80-vuotiaalta entiseltä lankakauppiaalta Salme Malmikunnakselta.

Tämäkin romaani on tuonut Kari Hotakaiselle kansainvälistä mainetta. Ihmisen osa sai arvostetun ranskalainen Prix Courrier International -palkinnon vuoden 2011 parhaana käännöskirjana.

"Aihe alkoi pyöriä mielessäni vuonna 2007. Nyt jälkikäteen voi sanoa, että tuosta vuodesta lähtien olen pohtinut, kuinka rahan, talouden ja työelämän muutokset ovat vaikuttaneet ihmisten elämään ja panneet arjen uusiksi ja palasiksi", Kari Hotakainen on kertonut romaaninsa synnystä viime vuonna julkaistussa kirjoitussarjassa, jossa esiteltiin kymmenen HS:n lukijoiden parhaaksi valitsemaa 2000-luvun kotimaista romaania.

"Halusin löytää romaanille keskushenkilön, jolla olisi aivan konkreettinen ja arkinen suhde rahaan. Näin keksin eläkkeelle jääneen lanka- ja nappikauppias Salme Malmikunnaksen, jolla on kolme pääkaupunkiseudulla aivan erilaisessa todellisuudessa elävää lasta."

Ritva Valkama on lukenut Hotakaisen romaanin YLE Radio Suomen äänikirjaksi. Romaanin perustuva näytelmä puolestaan tuli ensi-iltaan Tampereella tämän vuoden syyskuussa.

HS Kirjasto on Helsingin Sanomien iPad- ja Android-tablettisovelluksista löytyvä yli sadan sähkökirjan kokoelma, joka on ladattavissa myös joulun pyhinä. Hotakaisen kirja löytyy nyt myös iPhone- ja Andoid-älypuhelimista. Niistä se löytyy HS:n sovelluksen Päivän lehti –osion kohdasta ”lisälukemista”.

Helsingin Sanomat tarjoaa viikon kirjan luettavaksi maksutta, jos tilaajalla on painetun lehden lisäksi verkkotilaus tai HS Verkko Plus -tilaus. Viime viikolla HS Kirjastoon lisättiin 15 uutta kirjaa, kun Bazar kustannuksen kirjoja liitettiin mukaan valikoimaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat