Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiin rakennetaan uutta konserttipuistoa

Töölönlahden tapahtumapuisto vetää kymmenientuhansien yleisön

Kulttuuri
 

Junaradan ja Finlandia-talon väliin jäävälle aukiolle Helsingin Töölönlahdella syntyy tapahtumapuisto, jonka on määrä valmistua marraskuussa 2015. Puisto tulee konserttikäyttöön kesällä 2016.

Alueelle suunniteltu Finlandiapuisto on toistaiseksi jäissä, koska viimeistelyyn ei ole varattu investointirahaa lähivuosina. Sen sijaan alueelle valmistuu väliaikainen tapahtumapuisto, vahvistaa Helsingin kaupungin projektipäällikkö Päivi Munther.

"Kyseessä on normaali Helsingin kaupungin puistoalue sillä erotuksella, että suunnittelussa on otettu huomioon tapahtumajärjestäjien toiveet", Munther kertoo.

"Toivomme puistolle ahkeraa käyttöä ja paljon erilaisia tapahtumia."

Lopullista yleisökapasiteettia Munther ei vielä vahvista, mutta jotain voi päätellä alueen koosta.

"Puistoalue on neljä kertaa Kaisaniemen kentän kokoinen. Jos Kaisaniemeen mahtuu 20 000 ihmistä ja uusi alue on neljä kertaa isompi, niin kymmenistätuhansista puhutaan", Munther sanoo. "Viranomaiset eivät ole vielä vahvistaneet yleisökapasiteettia, ja se selviää lopullisesti vasta ensimmäisten tapahtumien jälkeen."

Perinteisesti kymmeniätuhansia katsojia houkuttelevat suurkonsertit on järjestetty Helsingin olympiastadionilla, mutta se poistuu pitkäksi aikaa käytöstä kesän 2015 jälkeen. Perinpohjainen remontti pitää stadionin suljettuna kolmen vuoden ajan aina kesään 2019 saakka.

Töölönlahden puisto on yksi mahdollinen korvaaja stadionin remontin aikana.

Myös Hämeenlinnan Vanajaveden rannalle valmistuu keväällä 2015 suuri konserttipuisto, joka soveltuu muihinkin tapahtumiin. Ratinan stadion Tampereella sekä Kirjurinluoto Porissa pystyvät myös järjestämään suurkonsertteja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat