Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

New York Times vähentää yli sata työntekijää

Tunnettujen tähtien tilalle lehti palkkaa uusien tuotteiden tekijöitä

Kulttuuri
 

New York Times jakaa potkuja ja erorahapaketteja yli sadalle työntekijälleen. Toimituksessa on ollut 1330 työntekijää.

Times patisteli pitkin syksyä vapaaehtoiseen lähtemiseen erorahapaketeilla. Nyt se on hyväksynyt yli 80 erorahapakettianomusta ja irtisanoi yli 20 työntekijää.

Työntekijöiden määrä ei vähene vastaavasti, sillä lehteen palkataan samaan aikaan lisää väkeä kehittämään mobiili- ja uusien tuotteiden tarjontaa. Kinsey Wilson nimettiin viime kuussa uudistumistoimien johtajaksi.

Aikaisemmin tänä vuonna lehden päätoimittaja Jill Abramson sai potkut ja hänet korvattiin Dean Baquet'lla, joka on lehden ensimmäinen musta päätoimittaja. Irtisanottujen joukossa on The Root -julkaisun mukaan kuitenkin huomionarvoisen paljon etnisiin vähemmistöihin kuuluvia toimittajia.

Lehdestä lähtee tähtitoimittajia ja -kuvaajia, kuten taloustoimituksen Floyd Norris, Pulitzer-palkittu valokuvaaja Ozier Muhammad ja kulttuuritoimittaja Allan Kozinn.

Kozinnin lähtö 37 vuoden jälkeen on aiheuttanut tulvan "muistokirjoituksia" sosiaalisessa mediassa ja kulttuurijulkaisuissa. Kozinn toimi Timesin musiikkikriitikkona 35 vuotta ja tuntee klassisen musiikin, nykymusiikin ja rockin historian erinomaisesti.

Kaksi vuotta sitten Times siirsi hänet yllättäen kriitikon pestiltä "kulttuurireportteriksi", joka ei kirjoita arvioita. Kozinn vastasi kirjoittamalla esimerkiksi tänä vuonna yli 550 juttua. Kommenteissa ihmetellään, kuinka monta kirjoittajaa tarvitaan tekemään se, minkä Kozinn teki yksin.

Kozinn kertoo Facebook-sivuillaan, että nyt hän "vain" menetti työpaikan, mutta kaksi vuotta sitten kriitikon statuksen menettäminen tuntui pahemmalta.

Toisaalta pitkän linjan ruokatoimittaja Felicia R. Lee ilmoitti erorahapaketin olleen niin antelias, että hän pitää muutosta hyvänä.

Pienimmillään irtisanomiskorvaukset vastaavat kahden viikon palkkaa, suurimmat erorahapaketit ilmeisesti yli vuoden palkkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat