Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Youtubea uhataan miljardioikeudenkäynnillä musiikin jakelusta

Kulttuuri
 

Youtube-videopalvelun omistavaa Googlea uhkaa miljardiluokan oikeusjuttu, mikäli se ei pääse sitä ennen sopimukseen tekijänoikeuksista, kertoo The Hollywood Reporter. Oikeustoimilla uhkaa uusi Global Music Rights -tekijänoikeusyhtiö (GMR). Se on saanut asiakkaikseen monia menestyksekkäitä muusikoita, jotka ovat aiemmin olleet ASCAP- ja BMI-järjestöjen asiakkaita.

GMR:n voimahahmo on Irving Azoff, joka on aiemmin toiminut Live Nationin johtajana. Uuden yhtiön tavoitteena on kasvattaa säveltäjien ja sanoittajien työstään saamia korvauksia suoratoistopalvelujen aikakaudella.

Kun Google kertoi marraskuussa perustavansa Youtube Music Key -suoratoistopalvelun, GMR ilmoitti ettei Youtubella ole oikeuksia GMR:n asiakkaiden musiikkiin. Siksi GMR vaatii teosten poistamista Youtubesta.

Kyseessä on noin 20 000 musiikkikappaletta muun muassa The Eaglesilta, Pharrell Williamsilta, John Lennonilta sekä George ja Ira Gershwiniltä. Jos Youtube ei suostu vaatimukseen tai uutta sopimusta ei saada aikaan, GMR uhkaa haastaa Youtuben oikeuteen ja hakee miljardin dollarin (n. 816 miljoonaa euroa) korvauksia.

Google ei ole ainakaan vielä suostunut vaatimuksiin.

Vastauksessaan GMR:lle se viittaa Yhdysvaltain kongressin vuonna 1998 hyväksymään Digital Millennium Copyright Act -lakiin, jonka mukaan oikeudenomistajan tulee osoittaa jakelijalle kunkin teoksen tarkka sijainti, esimerkiksi Youtuben tapauksessa kappaleen osoite Youtuben sivuilla. Jos teoksen jakelu palvelussa rikkoo tekijänoikeutta, jakelija on velvollinen poistamaan sen.

GMR puolestaan on vaatinut, että Youtuben täytyy osoittaa oikeudenomistajille, että sillä on lisenssi jaella heidän tekijänoikeutensa alaista musiikkia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat