Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Kirjaston uuden vuoden kirja on lempeä arvoitus­dekkari

Kulttuuri
 

Vuodenvaihteeksi on tarjolla leppeää jännitystä, kun HS Kirjaston viikon kirjana julkaistaan kanadalaisen Alan Bradleyn (s. 1938) dekkari Piirakan maku makea (2014).

Sen puitteet ovat klassiset – 1950-luvun maalaiskartano ja kuollut mies puutarhan kurkkupenkissä. Murhamysteerin selvittäjänä on kuitenkin erikoislaatuinen hahmo, 11-vuotias tyttö.

Viime talvena Suomessa käydessään Bradley, eläkkeellä oleva Saskatchewanin yliopiston televisiotekniikan laitoksen johtaja, kertoi halunneensa romaanin päähenkilövalinnalla oikaista seikkailukirjojen sukupuolivääristymää; tytöt kun ovat sankareina vähemmistössä.

Arvioissa Flaviaa on verrattu Peppi Pitkätossuun ja neiti Marpleen – sekä pidetty myös Shirley Templen ja Sherlock Holmesin risteytyksenä. Bradley toivoo kirjoilleen mahdollisimman sekalaista lukijakuntaa, niin aikuisia kuin lapsia. Hän kertoikin saaneensa lukijakirjeitä 8–95-vuotiailta, kaikista niistä noin 30 maasta, joissa Flavia-dekkareita on julkaistu.

sirpa räihä hs
Alan Bradley kävi Suomessa viime talvena.
Alan Bradley kävi Suomessa viime talvena.

Niitä on nyt kuusi, ja suomeksikin on jo käännetty sarjan kakkonen, Kuolema ei ole lasten leikkiä. Tulossa on ilmeisesti vielä neljä lisää.

HS Kirjasto on Helsingin sanomien iPad- ja Android-tablettisovelluksista löytyvä yli sadan sähkökirjan kokoelma.

HS tarjoaa viikon kirjan luettavaksi maksutta, jos tilaajalla on painetun lehden lisäksi verkkotilaus tai HS Verkko Plus -tilaus.

Näin HS kirjasto toimii
Näin HS kirjasto toimii
Yksityiskohtainen video esittelee, miten HS kirjasto toimii ja miten sen kautta voi lukea kirjoja. HS Kirjasto on HS:n avaama sähkökirjapalvelu, jonka kautta voi lukea sähkökirjoja HS:n tablettisovelluksissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat