Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korean suututtanut elokuva levisi piraattisivuilla

Kulttuuri
 
Elokuvasta on tullut menestys Googlen striimisivustoilla.
Elokuvasta on tullut menestys Googlen striimisivustoilla.

Pohjois-Koreaa ärsyttänyt yhdysvaltalainen The Interview -elokuva on noussut joulun pyhinä myös piraattisivustojen hittielokuvaksi. Se ladattiin ensimmäisen vuorokauden aikana 900 000 kertaa luvatta, kertoo elokuvateollisuutta seuraava Variety.

Uutistoimisto Reutersin mukaan on kuitenkin epäselvää, tuottaako maailmanlaajuiseksi puheenaiheeksi noussut elokuva Sony-studiolle takaisin elokuvan tekoon ja markkinointiin menneet dollarit.

Pelkästään elokuvan valmistaminen maksoi 44 miljoonaa dollaria eli noin 36 miljoonaa euroa. Elokuva tuotti Yhdysvalloissa jouluna myyntituloina miljoona dollaria.

The Interview'n suosio maailmanlaajuisilla piraattimarkkinoilla ei ole ihme, sillä toimintakomedia tuli jouluna luvallisesti jakeluun vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Elokuvateollisuudessa Kanada ja Yhdysvallat mielletään usein yhdeksi ja samaksi Pohjois-Amerikan markkina-alueeksi.

Luvattomista latauksista vain noin yksi kolmesta oli Yhdysvalloista.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Kiinassa elokuvasta on saatavilla luvaton, kiinaksi tekstitetty versio, joka olisi ladattu pelkästään yhdeltä elokuvia jakavalta sivustolta ainakin 300 000 kertaa.

Eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap kertoo, että kolmelta kiinalaiselta sivustolta elokuva olisi tapaninpäivän iltaan mennessä ladattu jo yli miljoona kertaa.

Viihdejätti Sony julkaisi kohuelokuvan jouluaattona Yhdysvalloissa useissa nettipalveluissa. Joulupäivänä The Interview tuli ensi-iltaan myös satoihin Yhdysvaltain independent-elokuvateattereihin.

Digitaalisesti elokuva julkaistiin vuokrattavaksi kuuden dollarin hintaan erillisellä nettisivustolla ja lisäksi sen voi katsoa Google Playn, Youtube Moviesin ja Xbox Videon kautta. Digikopion saattoi myös ostaa omakseen 15 dollarin hintaan.

Varietyn mukaan elokuvasta tuli myös Googlen striimisivustoilla menestystuote.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat