Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Game of Thrones on ladatuin televisiosarja piraattien parissa

Renny Harlinin The Legend of Hercules on listalla seitsemäntenä

Kulttuuri
 

Elokuvista piraattilatausten ykköseksi nousivat vuonna 2014 elokuvat The Wolf of Wall Street ja Frozen: huurteinen seikkailu.

Suomalaisen Renny Harlinin ohjaama The Legend of Hercules oli elokuvien listalla seitsemäntenä.

Game of Thrones -sarjan päätösjaksoa ladattiin Torrent Freak -sivuston arvion mukaan yli kahdeksan miljoonaa kertaa. Latauksia oli huomattavasti enemmän kuin muilla suosituilla sarjoilla.

Listan kakkoseksi nousi The Walking Dead 4,8 miljoonalla latauksella. Seuraavina listalla olivat sarjat Rillit huurussa (The Big Bang Theory) ja Ensisilmäyksellä (How I Met Your Mother).

Torrent Freak huomauttaa, että sarjojen latauksia on vielä tätäkin enemmän, mutta tarkkoja lukuja ei ole saatavilla. Sivuston laskujen mukaan monet sarjat saavat luvattomien nettilatausten kautta maailmanlaajuisesti enemmän katsojia kuin mitä sarjoja katsotaan esimerkiksi Yhdysvalloissa televisiosta.

Väkivaltainen fantasiasarja Game of Thrones on ollut pitkään piraattien suosikki. Aiemmin tänä vuonna Game of Thrones teki piratismiennätyksen, kun uusi jakso sarjasta vuosi nettiin. Jaksoa jakoi yhtä aikaa lähes 200 000 käyttäjää.

Hollywoodia seuraava Variety kertoo, että elokuvista piraattien suosikiksi nousivat vuonna 2014 elokuvat The Wolf of Wall Street ja Frozen: huurteinen seikkailu. Molempia elokuvia ladattiin noin 30 miljoonaa kertaa.

Laskelmat perustuvat nettilatauksia seuraavan Excipio-yhtiön tietoihin.

Lähes yhtä paljon kuin kärkikaksikkoa ladattiin myös elokuvia Gravity ja RoboCop. Jälkimmäisen kohdalla on epäselvää, miten moni latauksista oli vanhempaa RoboCopia, sillä elokuvan uudelleenfilmatisointi kulkee samalla nimellä.

Ladatuimpien elokuvien listalla seitsemänneksi on noussut The Legend of Hercules. Antiikin mytologiaa hyödyntävän elokuvan ohjasi Renny Harlin.

Harlinin elokuvalla on Varietyn listan mukaan ollut yli 25 miljoonaa luvatonta latausta.

On epäselvää, onko Harlinin elokuvan latausluvuissa mukana myös toisen uuden, Brett Ratnerin ohjaaman Hercules-elokuvan lukuja.

Harlinin elokuva tuli Suomessa julki syksyllä ainoastaan dvd:llä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat