Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paperiton maahanmuuttaja löysi kodin

Kulttuuri
 

Koko perheen elokuvista löytyy harvoin poliittista sanomaa. Paddington-karhun tarina istuu kuitenkin kuin nakutettu Britannian kuumana vellovaan keskusteluun maahanmuutosta ja sen rajoittamisesta.

Useat brittikommentaattorit ovatkin vitsailleet elokuvan olevan kipakka vastalause Britannian itsenäisyyspuolue Ukipin ajamalle maahanmuuttajavastaiselle politiikalle. Vitsissä on silti totta toinen puoli.

Karhuherra Paddington on kuin varoittava esimerkki laittomasti Britanniaan livahtavasta maahanmuuttajasta. Paperiton karhu ei edes etsi töitä, vaan heittäytyy elämään Brownin perheen – eli brittiläisten veronmaksajien – varoilla.

Tästä huolimatta Brownit toivottavat Paddingtonin tervetulleeksi. Ei haittaa, vaikka Paddington tulee maailman toiselta puolelta ja on jopa eri lajia. Lontoossa on tilaa, vaikka onkin erilainen. "Hän kuuluu perheeseen, ja perheet pitävät yhtä", vakuuttaa rouva Brown.

Helsingin Sanomat kysyi herra Brownia näyttelevältä Hugh Bonnevillelta, pitääkö hän Paddington-elokuvaa poliittisena.

"En todellakaan. On universaalia sanoa, että jos rakastaa jotakuta, on hän osa perhettäsi", Bonneville vastasi ja jatkoi:

"On hupaisaa, jos karhuelokuvassa nähdään poliittisia yhteyksiä, mutta minä en lähde siihen mukaan."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat