Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä kausikortti maksaa – ja mitä sillä saa?

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Kaija Saariahoa esittävät mm. RSO ja Kansallisooppera.
Kaija Saariahoa esittävät mm. RSO ja Kansallisooppera.

Kansallisooppera

Kevääksi 2015 neljän teoksen kausikortti maksaa paikasta ja viikonpäivästä riippuen 307–434 euroa. Lipun voi ostaa saman viikonpäivän esityksiin tiistaisarjasta lauantaisarjaan.

Kevään sarjoissa saa Janáčekin Ovelan ketun, Richard Wagnerin Nürnbergin mestarilaulajat, Tero Saarisen uuden koreografian Sibeliuksen Kullervoon sekä Jorma Elon koreografian Mendelssohnin Kesäyön unelmaan.

Keväämmällä myydään vuoden kausikortit syksystä 2015 kevääseen 2016, jolloin tarjolla on kysytty Oopperan kummitus.

Helsingin kaupunginorkesteri

HKO:n kevätkauden 2015 sarjoissa on 6–7 konserttia ja hintahaitari on 96–168 euroa.

Kausikortteja on viikonpäivittäin keskiviikkosarjasta perjantaisarjaan. Kussakin sarjassa on konsertti noin kerran kuukaudessa. Saman 20 prosentin alennuksen saa samalla muihinkin kuin kausikorttikonsertteihin.

Ylikapellimestari John Storgårdsin lisäksi johtajiin kuuluu pitkästä aikaa Osmo Vänskä. Vieraita ovat esimerkiksi viulisti Barnabas Kelemen ja mestarihuilisti Emmanuel Pahud. Sibeliuksen sinfonioiden sarja alkaa.

Radion sinfoniaorkesteri

RSO tarjoaa keskiviikko-, torstai- ja perjantaisarjat. Hintahaitari on eläkeläisten 34 eurosta aina 338 euroon.

Keväällä RSO:ta johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu ja esimerkiksi Leonard Slatkin Suomen-debyytissään. Solisteihin kuuluu viulisti Patricia Kopatchinskaja. Ohjelmassa on Kaija Saariahon ja Magnus Lindbergin Suomen ensiesityksiä.

Tapiola Sinfonietta

Tapiola Sinfoniettan kausikorttisarjat vaihtelevat neljän konsertin hopeasarjasta koko vuoden ja 18 konsertin platinasarjaan ja hintahaitari on 30–270 euroa.

Keväällä orkesteria johtavat esimerkiksi Tuomas Hannikainen, Mario Venzago ja Olari Elts. Solisteja ovat esimerkiksi kiinnostavat pianistit Aleksandr Melnikov ja Kit Armstrong.

Sinfonia Lahti

Sinfonia Lahdella on peräti kuusi erilaista kausikorttisarjaa neljän konsertin viihdesarjasta aina 19 konsertin sinfoniasarjaan ja hintahaitari on 67–383 euroa.

Keväällä Sinfonia Lahtea johtavat ylikapellimestari Okko Kamu sekä esimerkiksi Dalia Stasevska. Solisteja ovat esimerkiksi Camilla Nylund ja viulisti/kapellimestari Julian Rachlin.

Tampere Filharmonia

Kevään kausikortin (11 konserttia) hinta on 180 euroa, paitsi eläkeläisille 130 euroa ja opiskelijoille 80 euroa.

Koko vuoden kausikortin hinta on 360 euroa. Kevään kantavia teemoja ovat Sibelius, Nielsen ja venäläinen musiikki. Orkesteria johtavat ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali sekä esimerkiksi Hannu Lintu. Solisteina esimerkiksi Helena Juntunen, joka laulaa 80 vuotta täyttävän Aulis Sallisen Neljä laulua unesta.

Turun filharmoninen orkesteri

Turussa kausikorttisarjoja riittää neljän konsertin Uteliaat aloittelijat -sarjasta kaikkien konserttiohjelmien Deluxe-sarjaan hintahaitarilla 35–272 euroa.

Ylikapellimestari Leif Segerstamin lisäksi orkesteria johtavat esimerkiksi nuori lahjakkuus Klaus Mäkelä sekä Rafael Payare. Solisteihin kuuluu viulisti Rachel Barton Pine.

Muut orkesterit

Konserttikalenteri sivulla www.sinfoniaorkesterit.fi. Kausikorttikäytännöt kunkin orkesterin verkkosivuilla.

Leif Segerstam johtaa Turussa.
Leif Segerstam johtaa Turussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat