Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

John Storgårds päävierailijaksi Ottawaan

New Yorkin filharmonikkojen debyytti on sovittu vuodeksi 2016

Kulttuuri
 
kimmo räisänen
John Storgårds johtaa Ottawassa 2–3 produktiota vuodessa.
John Storgårds johtaa Ottawassa 2–3 produktiota vuodessa. Kuva: kimmo räisänen

Helsingin kaupunginorkesterista joulukuussa lähtevä ylikapellimestari John Storgårds on valittu päävierailijaksi Ottawassa Kanadassa toimivaan National Arts Centre (NAC) Orchestraan. Kolmen vuoden kausi alkaa syyskuussa.

"Sinfonietta-tyylin orkesterissa on noin 50 soittajaa, ja sellaisen orkesterin kanssa minulla ei ole ollut kiinteää sopimusta. Orkesterilla on kova into, ihan hyvä konserttisali ja erinomainen yleisöpohja", Storgårds kertoo puhelimitse Ottawasta.

Storgårdsin ura etenee vauhdilla Pohjois-Amerikassa. Hän johtaa keväällä Atlantassa, Detroitissa ja Montrealissa ja debytoi ensi vuonna New Yorkin filharmonikkojen edessä.

"Ottawa vie vähintään 2–3 konserttiproduktiota vuodessa. Sen kiinteämpää pestiä niin kaukana en perhe-elämän vuoksi nyt haluaisikaan."

Ottawassa ylikapellimestari on vuodesta 1999 ollut takavuosien huippuviulistina tunnettu Pinchas Zukerman. Hänen seuraajansa Alexander Shelley aloittaa ylikapellimestarina samaan aikaan kuin Storgårds päävierailijana.

"Zukermanin makuun liittyen ohjelmisto on ollut hieman konservatiivista, ja nuorekas jengi haluaa tehdä kanssani uutta ja kokeellistakin musiikkia. Olen johtanut heidän kanssaan Magnus Lindbergiä ja tällä viikolla johdan esimerkiksi Marc Neikrugin uuden teoksen.

Storgårds on myös Lapin kamariorkesterin taiteellinen johtaja ja Manchesterissa toimivan BBC:n filharmonikkojen päävierailija. Manchesterissa hän levyttää parhaillaan Carl Nielsenin sinfonoita Chandos-yhtiölle.

"Lisäksi tulee vielä eräs yhteistyösuhde Euroopassa, mutta se ei ole ylikapellimestarin eikä päävierailijan pesti. Mietin kaikessa rauhassa milloin otan seuraavan ison orkesterin ylikapellimestarin tehtävät. Kyselyjä on."

Storgårdsin jälkeen Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina aloittaa syksyllä 2016 Susanna Mälkki.

"Uudistuksia on tapahtunut sekä orkesterissa että toimistossa. Helsingin kaupunginorkesteri on erittäin hyvässä kunnossa, ja odotan innolla Sibeliuksen sinfonioiden sarjaamme sekä tämän vuoden merkittäviä kantaesityksiä ja kiertueita, joista osa julkistetaan myöhemmin", Storgårds kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat