Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

A Late Quartet -elokuvan kvartetti palaa Kuhmoon

Kulttuuri
 
Peter Schaaf
Brentano-kvartetti soitti Kuhmossa viimeksi vuonna 2009.
Brentano-kvartetti soitti Kuhmossa viimeksi vuonna 2009. Kuva: Peter Schaaf

Suositussa A Late Quartet -elokuvassa (2012) soittanut Brentano-kvartetti palaa Kuhmon kamarimusiikkiin kuuden vuoden tauon jälkeen.

Elokuvassa näyttelijät Philip Seymour Hoffmanista Christopher Walkeniin näyttelivät musisointia, mutta todellisuudessa Beethovenin myöhäistä jousikvartettoa nro 14 (opus 131) esittivät Brentanon muusikot: Misha Amory, Serena Canin, Nina Lee ja Mark Steinberg.

Kuhmossa ei kuulla elokuvassa soinutta kvartettoa, koska sen soitti viime kesänä Meta4-kvartetti. Brentano-kvartetti esittää Beethovenin varhaisen jousikvarteton nro 3 D-duuri opus 18/3 sekä esimerkiksi Mozartin ja Debussyn musiikkia.

Taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn on kutsunut Kuhmoon paljon tuttuja taiteilijoita bandoneónia soittavasta Marcelo Nisinmanista Danel-kvartettiin ja Storioni-trioon.

Festivaalin teema on "aika", ja omat teemapäivänsä saavat esimerkiksi Sibeliuksen aika sekä vuodenajat esimerkiksi Vivaldin ja Piazzollan säveltäminä.

Budjetti on miljoona euroa, josta lipputulojen osuus on puolet. Kymmenys saadaan kaupungilta ja 20 prosenttia valtiolta. Loppuosa katetaan esimerkiksi sponsorituotoin.

Kuhmon kamarimusiikki alkaa 12. heinäkuuta ja päättyy 25. heinäkuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat