Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

WSOY julkaisee Michel Houellebecqin kohuromaanin lokakuussa

Kulttuuri
 
Michel Houellebecq
Michel Houellebecq

WSOY julkaisee Michel Houellebecqin kohuromaanin Soumission suomeksi käännettynä jo tämän vuoden lokakuussa. Ranskan kirjallisuuden kauhukakarana tunnetun kirjailijan uutuusromaani kertoo Ranskasta vuonna 2022, jolloin valtaan on noussut Fraternité musulmane -puolueen kuvitteellinen muslimipresidentti Mohammed Ben Abbas, François Hollanden katastrofaalisen toisen kauden synnyttämän kaaoksen jälkimainingeissa.

Presidentinvaaleissa ranskalaiset antavat äänensä lopulta maltillista linjaa ajavalle muslimiehdokkaalle, jotta äärioikeistolaisen Front Nationalin johtaja Marine Le Pen ei pääse nouseman Ranskan presidentiksi.

WSOY osti romaanin oikeudet tällä viikolla. Romaanin suomentajaa ei ole vielä vahvistettu. Houellebecqin aiemmat romaanit on suomentanut Ville Keynäs. Romaanin suomenkielinen nimi on Alistuminen.

Runoilijana kirjallisen uransa aloittaneen Michel Houellebecqin (s. 1956) uusi romaani ilmestyi kirjakauppoihin Ranskassa samana päivänä, kun satiirisen viikkolehden Charlie Hebdon toimitukseen Pariisissa tehtiin 12 henkeä surmannut kylmäverinen terrori-isku. Myös lehden kannessa oli pilapiirros kiistellystä Houellebecqista. Kuvassa rappioituneen oloinen kirjailija esittää uuden vuoden kunniaksi ennustuksiaan. "menetän hampaani vuonna 2015 " ja "osallistun ramadaniin vuonna 2022".

Houellebecqin itsensä mukaan hän ei ole pyrkinyt tieten tahtoen synnyttämään mitään selkkausta Soumission-romaanillaan. "Kiihdytän historiaa, mutta ei, en voi sanoa, että kirja olisi provokaatio."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat