Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hanna Mahlamäki on HS:n kulttuuritoimituksen uusi esimies

"Kulttuurijournalismin täytyy rohkeasti herätellä yhteiskunnallista keskustelua."

Kulttuuri
 
Juhani Niiranen HS
Hanna Mahlamäen mielestä lukijan pitää saada hyvä kuva siitä, mitä Suomen kulttuurielämässä tapahtuu.
Hanna Mahlamäen mielestä lukijan pitää saada hyvä kuva siitä, mitä Suomen kulttuurielämässä tapahtuu. Kuva: Juhani Niiranen HS

Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen esimieheksi on valittu Hanna Mahlamäki, 37. Mahlamäki on työskennellyt Helsingin Sanomissa eri tehtävissä vuodesta 2004 lähtien.

Koulutukseltaan Mahlamäki on filosofian maisteri ja opiskellut pääaineenaan Suomen kirjallisuutta Tampereen yliopistossa.

"Halusin aikoinaan toimittajan uralle, koska halusin kirjoittaa kulttuurista. Kulttuurissa kiehtoo se, että taiteessa noustaan arjen hektisyyden ja raadollisuuden yläpuolelle. Se edustaa suurempia ja kauniimpia asioita elämässä kuin päivittäinen uutisvirta."

Mahlamäki on ensimmäinen kulttuuritoimituksen naispäällikkö sitten Marja Niiniluodon, joka johti toimitusta 1965–84.

HS:n lukijan pitää Mahlamäen mielestä saada hyvä kuva siitä, mitä Suomen kulttuurielämässä tapahtuu, mitä kannattaa lukea, nähdä ja kuulla.

"HS:n kulttuurisisällöt ovat monelle lukijalle tärkeä syy tilata lehteä. HS:llä on asiantuntevat toimittajat ja kriitikkokunta, jonka näkemyksiin on totuttu luottamaan."

Helsingin Sanomissa kehitetään parhaillaan runsaasti uudenlaisia verkkosisältöjä. Mahlamäki näkee niissä mahdollisuuksia kulttuurin kannalta.

"Haluamme löytää jatkossa entistä enemmän uusia yleisöjä myös verkossa. Se ei tarkoita kokonaisuuden pinnallistumista, sillä pitkä ja syvällinen sisältö kiinnostaa myös verkossa."

Mahlamäki vierastaa jakoa korkea- ja populaarikulttuuriin.

"Suurin osa kulttuurin kokijoista ylittää itse rajoja. Raja-aitoja ei kannata ylläpitää keinotekoisesti."

Viime vuodet Mahlamäki on seurannut työkseen politiikkaa. Hän on ollut muun muassa politiikan toimituksen uutispäällikkö, koko lehden uutispäällikkö sekä politiikan toimittaja.

Vuosina 2013–2014 hän työskenteli Ylen A-studiossa politiikan toimittajana ja palasi Helsingin Sanomiin huhtikuussa 2014.

"Kuten taiteen, myös kulttuurijournalismin täytyy rohkeasti herätellä yhteiskunnallista keskustelua. Siihen päivittäinen politiikan journalismi ei aina käytännön syistä pysty."

Mikä kulttuurielämys säväytti viimeksi?

"Q-teatterin vierailuesitys Kaspar Hauser Kansallisteatterissa. Se oli häkellyttävän tarkka ajankuva ja mieletöntä osaamista nuorilta tekijöiltä."

Perhevapaalla parhaillaan oleva Mahlamäki aloittaa esimiehenä 1. huhtikuuta.

Kulttuuritoimitusta vuodesta 2011 asti vetänyt Jaakko Lyytinen palaa kirjoittavaksi toimittajaksi helmikuussa. Helmi-maaliskuussa kulttuuritoimitusta vetää vt. esimiehenä Pirkko Kotirinta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat