Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiskuvaaja kisaa elokuvapalkinnosta Yhdysvalloissa

Kulttuuri
 

FiktioelokuvaBetoniyön kuvannut suomalainen Peter Flinckenberg on harvinaisesti ehdolla arvostetun yhdysvaltalaisen elokuvapalkinnon saajaksi.

Flinckenberg kilpailee Spotlight-sarjan voitosta Yhdysvaltain elokuvaajien seuran eli The American Society of Cinematographersin (ASC) vuotuisessa kilpailussa.

Suomalaiskuvaajan vastus on kovaa luokkaa, sillä samasta palkinnosta kisaa maailman elokuvaajien ykkösriviin laskettu, Oscar-ehdokkaanakin ollut Darius Khondji.

Spotlight-sarjassa huomioidaan kuvaajia Yhdysvaltain ulkopuolella valmistetuista elokuvista, joita on esitetty festivaaleilla tai pienessä määrin elokuvateattereissa Yhdysvalloissa.

Flinckenbergin kanssa palkinnosta kisaavat kuvaaja Daniel Landin elokuvalla Under the Skin sekä Darius Khondji elokuvalla The Immigrant.

Iranilaistaustainen Khondji on ehdokkaista nimekkäin. Hän on ollut ehdolla Oscarin saajaksi elokuvasta Evita.

"Kyllä tämä on iso juttu minulle ja myös koko kuvausryhmälle, ohjaajalle, valaisijalle ja värimäärittelijälle", Flinckenberg kertoo Helsingin Sanomille.

Betoniyön tekijöiden kuukausia jatkunut Oscar-kampanjointi on auttanut Flinckenbergiä ehdokkuuden saavuttamisessa.

Flinckenbergin kuvaamia elokuvia ovat myös muun muassa dokumenttielokuva Tuulensieppaajat, fiktioelokuva Miss Farkku-Suomi sekä lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa?, joka oli Oscar-ehdokkaana viime vuonna. Vuosi sitten hänet palkittiin Suomessa Betoniyöstä Jussilla. Betoniyön ohjasi Pirjo Honkasalo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat