Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lang Lang kutsui lavalle sata pikkupianistia

Kulttuuri
 

Satojen metrien jonot kiemurtelivat uuden Philharmonie de Paris'n ympärillä avajaisviikon lopulla, kun pariisilaiset jonottivat ilmaistapahtumiin.

Koulutustiloissa lapset saivat tutustua instrumentteihin ja soittaa niitä ammattimuusikkojen ohjauksessa. Lisäksi kiinalainen supertähti Lang Lang kutsui 2 400-paikkaisen konserttisalin lavalle sata pikkupianistia ja piti heille mestarikurssin.

Lavalla oli kaksi flyygeliä ja noin 50 sähköpianoa, joista kutakin soitti kaksi pientä pianistia.

Ohjelmistossa oli esimerkiksi Mozartin Turkkilaista marssia ja Brahmsin Unkarilaista rapsodiaa. Ja ihmeen yhtenäisesti Mozart saatiin kapellimestarin tahdinlyönnin avulla menemään!

Myöhemmin illalla Lang Lang soittii Orchestre de Paris'n konsertissa Tšaikovskin ensimmäisen konserton yhtä pirteästi kuin torstain gaalassa, mutta muu ohjelmisto oli uusiutunut: Paavo Järvi johti nyt Stravinskyn Kevätuhrin tarkasti ja sävykkäästi mutta ilman demoniaa ja syvintä karmaisevuutta.

Salin akustiikka on herkullinen, mutta ei jokaisella istumapaikalla. Joutuessani sivuun ja yläparvelle toisen residenssiorkesterin, Les Arts Florissantsin, konsertissa jälkikaiku paukahteli takaseinästä sointia sekoittaen.

Vanhan musiikin yhtye soitti tavanomaista epäpuhtaammin totutellessaan saliin, mutta laulajat olivat fantastisia. Suurin tähti paperilla oli Danielle De Niese, joka keikisteli inkkaripäähineessä Rameaun Les Sauvages -esityksessä, joka oli alkuaan Les indes galantes -teoksen neljäs näytös.

Jopa häntäkin kauniimmin lauloi Racheld Redmond sopraano-osassaan Charpentier'n Te Deumissa, jonka preludista on myöhemmin muokattu esimerkiksi Euroviisujen tunnussävel.

Nyt teos kuultiin kokonaan, olihan johtajana 70-vuotispäiviään kakkukestein lavalla juhlinut vanhan musiikin tietäjä William Christie.

 
HSTV: Tältä se kuulosti: Lang Lang soitti yhdessä sadan pienen pianistin kanssa Philharmonie de Paris'n ilmaistapahtumassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat