Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle-uutuus näkyy sosiaalisessa mediassa

Kulttuuri
 
Sean Ricks kuuluu Kioskin toimitukseen.
Sean Ricks kuuluu Kioskin toimitukseen.

Yle aloitti eilen maanantaina uuden uutis- ja ajankohtaisohjelman Kioskin. TV2:ssa arkisin esitettävällä ohjelmalla on myös vahva sosiaalisen median ulottuvuus: yle.fi/kioski -verkkosivujen ohella Kioski toimii myös Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa, Pinterestissä, Whatsappissa, Snapchatissa ja jatkossa myös Youtubessa.

Kioskin aihepiireiksi Yle määrittelee työn ja opiskelun, viihteen ja kulttuurin, yhteiskunnan, talouden ja politiikan, elämän ja rakkauden. Kioskia tekee 13-henkinen toimitus.

Ylellä on pitkään ollut vaikeuksia nuorempien kohderyhmien tavoittamisessa, ja Instagram, Whatsapp ja Snapchat ovat tulleet tunnetuiksi erityisesti nuorison suosimina palveluina.

Vastaavan tuottajan Antti Hirvosen mukaan Kioski ei kuitenkaan ole erityisesti nuorille suunnattu.

"Kioski on kaikille tarkoitettu palvelu. Tavoiteikäryhmää ei ole, mutta toki tiedämme, ettei nuoriso välttämättä kuluta uutisia samalla tavalla kuin ennen", Hirvonen sanoo.

"Uudet yleisöt ovat Ylelle tärkeitä, kun toimintaa verorahoin maksetaan."

Kioskilla Yle pyrkii Hirvosen mukaan vastaamaan suomalaisyleisön muuttuneeseen tapaan kuluttaa mediaa: mobiililaitteiden rooli korostuu tv:n ja radion kustannuksella.

Verkossa  Kioski pyrkii tekemään omia juttuja "jonkin verran" mutta jakamaan myös muun median tuottamaa sisältöä Suomesta ja ulkomailta.

Ylen tekemän taustatutkimuksen mukaan sisällön kuratoinnille on tässä ajassa tarvetta. Hirvosen mukaan kyseessä on askel eteenpäin vallinneesta lainauskäytännöstä.

"Sen sijaan, että tekisimme lainauutisen ja keräisimme siitä itsellemme klikit, ohjaamme lukijan eteenpäin."

Puolituntisessa, suorassa televisio-ohjelmassa Kioski pyrkii selittämään ajan ilmiöitä keskustelun kautta, Hirvonen kertoo.

Hän korostaa, että kyseessä on pilottihanke, ja ohjelman sisältö muokkaantuu kevään mittaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat