Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomessa podcasteja yritettiin tarjota kuulijoille liian aikaisin

Kulttuuri
 

Suomessa podcastien käyttö on vielä pienimuotoista, mutta kasvuun uskotaan täälläkin.

Yleisradio teki ensimmäisen yrityksen palvelun juurruttamiseksi kymmenisen vuotta sitten. Tulokset jäivät vaatimattomiksi.

Artikkeliin liittyvät

"Oltaisiinko siinä oltu vähän etuajassa", Yleisradion radiopäällikkö Marja Keskitalo arvelee. "Toisaalta niiden käyttö oli teknisesti turhan vaikeaa."

Myös kaupallisella puolella täkäläisiä podcast-markkinoita pidetään vielä suhteellisen kehittymättöminä.

Nelonen Median radiotoimintaa johtavan Kari Laakson mukaan yhtiön podcasteja kuunneltiin verkkosivuston kautta viime vuonna yhteensä noin viisi miljoonaa kertaa, ja muiden palveluiden kautta ehkä saman verran.

"Parhaimmillaan yksittäiset podcastit keräävät muutamia kymmeniätuhansia kuuntelukertoja", Laakso sanoo. "Meillä suosituimpia ovat Suomipopin Aamulypsyn ja Radio Rockin Korporaation podcastit."

Yleisradiosta lukuja ei tähän hätään löydy, mutta yleisötutkija Outi Roivaisen mukaan podcastien osuus kuuntelusta on hyvin vähäinen.

Yksittäisiä ohjelmia suositumpia ovat kuunnelmasarjat, kuten Radio 1:n Linnunradan käsikirja liftareille ja Tuntematon sotilas, jonka jaksot ovat keränneet kuutisen tuhatta kuulijaa Yle Areenassa. Tilattujen podcastien osuus on Ylellä minimaalinen.

Sekä kaupalliset radiot että Yle ovat kuitenkin huomanneet maailmalla etenevän ilmiön, ja aikovat panostaa podcastien tehokkaampaan hyödyntämiseen.

Laakson mukaan kasvupotentiaalia löytyy:

"Serialin menestys osoittaa, että sarja voi nousta valtavaksi ilmiöksi, jos aihe on tarpeeksi poikkeuksellinen ja koukuttava."

Kuulijoille luvataankin monipuolisempia sisältöjä.

"Olennaista on, että podcastien käyttö pystytään tekemään nykyistä helpommaksi kaikissa päätelaitteissa", Keskitalo sanoo.

Mediatalojen lisäksi podcasteja tarjoavat myös harrastajat.

Suosittuja ovat teknologia- ja musiikkiohjelmat.

 

HS ja Nelonen Media ovat osa Sanoma Mediaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat