Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sibeliuksen sinfoniat Sir Simon Rattlen sanoin

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

I sinfonia (1899): "Kuin Seurat'n maalaus"

"Jo ensimmäisessä sinfoniassa aistimme hämärän, jossa luulemme tunnistavamme jotakin, jonka hän muuttaakin joksikin usein hyvin pelottavaksi."

II sinfonia (1902) "Teräksisiä melodioita"

"Jos lähdet esittämään toista sinfoniaa ajatellen ensimmäisen sinfonian pateettisia melodioita, olet vaikeuksissa. Toisen sinfonian melodioissa on paljon terästä."

III sinfonia (1907): "Keskitetty, omaperäinen ja outo."

"Soinninmuutos on lähes ennenkuulumattoman suuri. Hän on yhtäkkiä klassinen, ja se saa minut epäilemään, että sellainen hän aina oli. Kolmas sinfonia on niin keskitetty, omaperäinen ja outo."

Neljäs sinfonia (1911): "Oleellista on hiljaisuus"

"Oleellista on hiljaisuus ja jännitteen välittyminen hiljaisuudessa. Ja kun ei ole sanottavaa, vaietaan." Viides sinfonia (1915–1919): "Yhtäkkiä huomaat lentäväsi."

"Yhtäkkiä huomaat lentäväsi, etkä tiedä, miten se tapahtui. Hän kehitti ensimmäisenä kiihdytyksen, jossa juokset ylämäkeen yhä lujempaa,0 koska painovoima on kumoutunut.

Kuudes sinfonia (1923): "Lumityyppien kirjo"

"Ainolassa käyminen auttoi minua eniten juuri kuudennen sinfonian ymmärtämisessä. Rakennus oli tavallaan kuin vankila, mutta sen ympäristössä havaitsin siirtymät valosta äkilliseen pimeyteen ja vesivärien kaikki sävyt, lumityyppien ja valkoisen koko värikirjon."

Seitsemäs sinfonia (1924): "Rehellisintä, mitä tiedän"

"Nämä viimeiset tahdit ovat surullisinta ja rehellisintä musiikkia, mitä tiedän. Mitä sen jälkeen tulee, siitä ei ole aavistustakaan. On hiljaisuus."

Laajempi versio on luettavissa ja katsottavissa nyt HS.fissä ja HSTV:ssä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat