Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lucas aikoi jättää tarinan sikseen, mutta Disney on vasta pääsemässä vauhtiin

Kulttuuri
 
Twentieth Century Fox
Alkuperäiset näyttelijät Mark Hamill, Carrie Fisher ja Harrison Ford.
Alkuperäiset näyttelijät Mark Hamill, Carrie Fisher ja Harrison Ford. Kuva: Twentieth Century Fox

Tähtien sota on siitä mielenkiintoinen miljardeja myynyt elokuvasaaga, että se on syntynyt puolivahingossa. George Lucas aikoi aluksi kirjoittaa vain yhden scifi-elokuvan, mutta viimeisissä kirjoitusversioissa alkoi valottua, että Star Wars (1977) oli trilogian ensimmäinen osa.

Vai sittenkin yksi kuudesta? Yksi yhdeksästä? Lucas on ilmoittanut milloin mitäkin. 1980-luvulla hän oli jättää homman sikseen, mutta tarina ei antanut hänelle rauhaa. Sarja jatkui vuonna 1999 elokuvalla Episodi I – Pimeä uhka.

Monen kriitikon mielestä uuden trilogian tehosterymistely näytti vain petaavan tietä videopeleille. Lucas päätti vetäytyä eläkkeelle.

Vuonna 2012 tapahtui käänne, kun Lucasfilm myytiin Disneylle. Jotta yhtiö pysyisi elinkelpoisena, Lucas antoi luvan kolmannen Tähtien sota -trilogian julkaisemiseen. Hän luovutti vanhat luonnoksensa eteenpäin ja omaksui "neuvonantajan" roolin.

Tarina jatkuu 18. joulukuuta, mutta miten? Episodi VII – The Force Awakens - elokuvan ohjaajana on Star Trekistä ja Lost-sarjasta tunnettu J. J. Abrams, mutta juonta on jouduttu arvailemaan tiedonmurusista. Lucas väittää, että hänen hahmottelunsa on pyyhitty yli. "Kukaan ei tiedä, mitä odottaa", sanoo toimittaja Aki Jörgensen, joka kirjoittaa aiheesta Tähtien jatkosota -nimistä blogia.

"Salailu on melkein kiinnostavinta tässä projektissa. Toisaalta Lostista huomattiin, että Abrams tykkää rakentaa mysteerejä enemmän kuin miettiä niihin vastauksia."

Tapahtumat sijoittuvat 30 vuotta alkuperäisen trilogian jälkeiseen aikaan. Mukaan on saatu myös liuta vanhoja näyttelijöitä, kuten Mark Hamill (Luke Skywalker) ja Carrie Fisher (Prinsessa Leia).

Jörgensen arvelee, että Disney aikoo lypsää Tähtien sodasta kaiken irti. Trilogian lisäksi on jo luvassa ainakin kolme hahmoihin pohjautuvaa spin off -elokuvaa. Animaatiosarja Star Wars Rebels on jo tehtykin. Disney on ennustanut brändin elävän vielä neljäkymmentä vuotta.

"Mihin asemaan nykyiset Tähtien sota -elokuvat silloin asettuvat? Disneyn tuotannon määrä voi helposti ohittaa Lucasin luvun."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat