Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fifty Shades of Grey -elokuvan kritiikki yltyy

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Malesiassa kiellettiin juuri Fifty Shades of Grey -elokuvan esittäminen kokonaan, ja nyt eroottinen elokuva saa osakseen vastustusta myös muualla. Pohjois-Amerikassa on käynnistetty kampanja, jossa elokuvankatsojia kehotetaan boikotoimaan elokuvaa. Toivomuksena on, että sen sijaan ihmiset lahjoittaisivat rahat perheväkivaltaa vastaan taisteleville organisaatioille.

Boikotista kertoo The Washington Times.

Hashtagilla #50dollarsnot50shades käytävä sosiaalisen median kampanja yrittää kertoa ihmisille, että runsaan 43 euron elokuvalippu- ja leffaherkkukustannuksilla olisi parempikin käyttökohde. Kampanjaväki toivoo, että samalla rahalla tuettaisiin naisten turvakoteja ja tahoja, jotka auttavat hyväksikäytettyjä naisia.

"Raha, jonka käyttäisit elokuvalippuihin ja lastenhoitajaan tai lippuihin, popcorniin ja juomiin, menisikin parisuhteissaan hyväksi käytetyille uhreille. Sellaisille, joiden suhteita kirjasarjassa ihannoidaan ja romantisoidaan", kirjoitetaan kampanjan Facebook-sivulla.

"Hollywood ei tarvitse sinun rahojasi. Hyväksikäytetyt naiset tarvitsevat."

Erityisesti kampanja on ottanut pihteihinsä Dakota Johnsonin esittämän naispuolisen päähenkilön Anastasia Steelen. Tämä päätyy elokuvassa sadomasokismista viehättyneen rikkaan liikemiehen kivuliaaseen käsittelyyn.

"Oikean elämän naisille ei käy kuin Anastasialle. Yleensä he päätyvät vuosien kuluessa naisten turvakoteihin tai kuolevat", kirjoittaa yksi kampanjan tukijoista, naisten seksuaalista hyväksikäyttöä vastustava amerikkalaisjärjestö.

Fifty Shades of Grey saa ensi-iltansa ensi viikolla Atlantin molemmin puolin.

#50dollarsnot50shades -kampanjan taustalla on suuri joukko naisten kokemaa väkivaltaa ja pornokulttuuria vastustavia organisaatiota Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Kampanjaväki kertoo saaneensa jo paljon huomiota ja tukijoita aina Saksaa ja Australiaa myöten. Kampanjaa viritellään myös Yhdysvaltain ulkopuolella.

"Ihmiset ovat todella järkyttyneitä tästä elokuvasta ja sen potentiaalista lisätä ahdistelevaa ja väkivaltaista käytöstä, joten he ovat iloisia voidessaan tehdä jotain positiivista vahinkojen korjaamiseksi", kampanjan järjestäjät sanovat.

Ironista kyllä, kun elokuvasta julkaistiin otteita vuosi sitten, sen nähneet kuvasivat sisältöä laimeaksi. Ennemmin kuin julkean sadomasokistinen, elokuva oli monien mielestä romanttinen.

Sittemmin elokuvalle on annettu Yhdysvalloissa merkintä R, mikä tarkoittaa, että filmi sisältää epätavallista käytöstä, yksityiskohtaista alastomuutta sekä räikeää seksuaalista sisältöä.

Fifty Shades of Grey -elokuvasta odotetaan vuoden 2015 suurta menestystarinaa valkokankailla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat