Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Täyttääkö Sillanpää Olympiastadionin?

Kulttuuri
 
Mari Koppinen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on kulttuuritoimittaja.

Iskelmäkuningas Jari Sillanpää tiedotti joukkoineen torstaina, että 16. elokuuta, "Siltsun" 50-vuotispäivänä, kokoonnutaan Helsingin olympiastadionille syntymäpäiväkonserttiin. Jopas nyt jotakin!

Sillanpää on Suomen valovoimaisimpia, taitavimpia ja monipuolisimpia esiintyjiä. Siitä ei kahta sanaa.

Muistetaan myös, että hän on julkaissut Suomen kaikkien aikojen myydyimmän levyn. Vuonna 1995 julkaistu Jari Sillanpää on myynyt yli 270 000 kappaletta.

Syksyllä julkaistu Rakkaudella merkitty mies, väkeviä rakkauslauluja ja huumoripitoista gay-diskoa sisältävä uutuus, on keikkunut kymmenen myydyimmän levyn tuntumassa aina näihin päiviin. Mutta silti.

Keikka 40 000 ihmistä vetävällä olympiastadionilla on jättimäinen riski jopa Sillanpään kaltaiselle muusikolle.

Cheek siinä onnistui, jopa kahdesti. Hänen tukenaan oli tuore hurmos.

Sillanpää sen sijaan on puurtanut tasaisen varmasti Suomen musiikkikentällä jo vuoden 1995 tangokuninkaallisuudesta asti. Suosio on tasaista, mutta täytetäänkö sillä stadion?

"Onhan se toki riski", vahvistaa konserttia järjestävän Eastway Liven toimitusjohtaja Juha Hytti.

"Mutta olemme tehneet paljon yhteystyötä Jarin kanssa ja nähneet, kuinka suosittu hän on. Tilausta löytyy."

Hytin mukaan Sillanpää on monipuolistanut viime vuosina ohjelmistoaan niin, että samalla hänen kuulijajoukkonsakin on kasvanut, varsinkin sieltä nuoremmasta päästä. Myös konsertin lipunhinnat ovat stadionkeikaksi hyvin maltilliset. Halvimmillaan lippuja saa 40 eurolla.

Eastwaylla luotetaan hyvään tiedottamiseen ja laadukkaaseen markkinointiin mutta "ennen kaikkea Sillanpään vetovoimaan".

Ja sitten on vielä yksi villi kortti: ilmaiset kakkukahvit. Sillanpään omasta ideasta stadionilla luvataan tarjota kaikille paikalle tulijoille ilmaiset kakkukahvit – sillä pitäähän nyt kunnon kekkereissä kakkukahvit olla.

Idea tuottaa järjestäjille melkoisen toteutuspulman, mutta idea on fiksu. Ei nimittäin pidä aliarvioida suomalaisten innokkuutta kaikkea ilmaista kohtaan, oli sitten kyse ämpäreistä tai vaikkapa kakkukahveista.

Nyt se testataan todella, ilmaisten kakkukahvien voima.

Mari Koppinen mari.koppinen@hs.fi
Kirjoittaja on kulttuuritoimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat