Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tekijätkään eivät tahdo uskoa Lovemilla-sarjan katsojalukuja

Jani Pösön ja Teemu Nikin nuortensarja kiinnostaa ulkomailla

Kulttuuri
 
Sami Välikangas It's Alive Films
Lovemilla-elokuvassa näyttelevät Minna Penttinen (vas.), Milka Suonpää, Teemu Nieminen ja Joel Hirvonen.
Lovemilla-elokuvassa näyttelevät Minna Penttinen (vas.), Milka Suonpää, Teemu Nieminen ja Joel Hirvonen. Kuva: Sami Välikangas It's Alive Films

Perjantaina noin 70 paikkakunnalla ensi-iltansa saanut Lovemilla-elokuva on herättänyt kiinnostusta ulkomailla ennen kuin sitä on edes yritetty markkinoida.

"Kolme eri tahoa on ottanut yhteyttä, vaikka olemme vasta aikeissa ryhtyä etsimään Millalle kansainvälistä myyntiyhtiötä. Kiinnostavin on eräs amerikkalaisranskalainen yhtiö", tuottaja-käsikirjoittaja Jani Pösö sanoo.

Lovemillan taustalla on tv-sarja, jota on tehty kolme kautta.

Nuoriso on ottanut sen omakseen varsinkin verkossa. Sen jaksoja on katsottu yli kymmenen miljoonaa kertaa. Sarjaa onkin esitetty verkko edellä, Ylen Areena-palvelussa ennen televisiota.

"Välillä on vaikea uskoa näitä katsojalukuja. Uusimmissa laskelmissa on puhuttu jopa 12 miljoonasta", Pösö ihmettelee.

Menestyksen myötä Pösö ja Ylen tuottajat ovat saaneet kiertää Eurooppaa erilaisissa seminaareissa esittelemässä voitokasta jakelutapaansa.

Sarjasta tehtiin Ylen ehdotuksesta formaatti, jota markkinoitiin Cannesissa järjestettävällä Mipcom-messuilla, tv-alan isoimmassa ammattilaistapahtumassa. Sielläkin se herätti laajaa kiinnostusta.

Sarja on myyty sellaisenaan Ruotsiin, jossa siitä aiotaan tehdä myös meänkielinen versio. Pohjois-Amerikkaan on mennyt optio.

"Odottelemme sormet ristissä, tekevätkö amerikkalaiset Millasta pilotin. Latinalaisen Amerikan monista kiinnostuneista meidän pitäisi valita sopivin. Mutta nämä ovat monimutkaisia juttuja, jotka vievät aikaa."

Pösö ja Lovemillan toinen tuottaja-käsikirjoittaja Teemu Nikki ovat tehneet pitkään yhteistyötä ja tottuneet toimimaan nopeasti. Tiistaina he lentävät Berliinin elokuvajuhlille neuvottelemaan kiinnostuneiden kanssa.

Torstaina he ovat taas jo Suomessa puhumassa elokuvastaan koululaisille.

Sarjan kolmen kauden ja yhden elokuvan tekemiseen on kulunut vain kaksi vuotta. Yhteinen kesto vastaa suunnilleen neljää pitkää elokuvaa.

Lovemilla käsittelee nuorille tärkeitä ja usein arkoja asioita ronskisti. Anarkistinen asenne leimaa myös elokuvan tekotapaa. Se sekoittaa lajityyppejä tieteisfantasiasta musikaaliin. Erikoistehosteet ovat kotikutoisia hieman kuin Michel Gondryn elokuvien lavasteet ja animaatiot.

"Budjettiin nähden elokuvassa on tosiaan hirveästi tehosteita ja rekvisiittaa. Millassa voimme tehdä mitä vain ja se on vapauttavaa."

Seuraavaksi Pösöllä ja Nikillä on hautumassa elokuva tai pari tv-sarjaa.

"Nyt tuntuu, että pitäisi hengähtää vähän. Päätämme, mitä teemme seuraavaksi ja alamme kirjoittaa varmaankin vasta parin viikon päästä, hiihtoloman jälkeen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat