Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rainer Mahlamäen suunnittelema museo kilpailee EU:n arkkitehtuuripalkinnosta

Kulttuuri
 
Arkkitehtitoimisto Lahdelma & mahlamäki
Juutalaismuseo sijaitsee paikassa, jossa oli ennen Varsovan getto.
Juutalaismuseo sijaitsee paikassa, jossa oli ennen Varsovan getto. Kuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & mahlamäki

Rainer Mahlamäen suunnittelema Polin eli Puolanjuutalaisten historian museo on ainoa suomalainen työ, joka on tänä vuonna ehdolla Mies van der Rohe -arkkitehtuuripalkinnon toisella kierroksella.

Varsovaan noussut Polin on yksi neljästäkymmenestä rakennuksesta, jotka kilpailevat pääsystä finaaliin.

Kilpailun tuomaristo ilmoittaa viisi finalistia helmikuun lopussa, ja voittaja palkitaan 8. toukokuuta.

Euroopan unionin järjestämään modernin arkkitehtuurin kilpailuun oli ehdolla kaikkiaan 420 työtä, jotka ovat valmistuneet vuosina 2013–2014. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi.

Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki voitti Polin-museon suunnittelukilpailun vuonna 2005, mutta rakennus avattiin yleisölle vasta lokakuussa 2014. Museo sijaitsee alueella, jossa oli ennen Varsovan getto.

Mahlamäen kanssa työstä kilpailivat arkkitehtuurin suuret nimet, kuten Daniel Liebeskind, Peter Eisenman ja David Chipperfield.

Mahlamäki on saanut työstään tunnustusta jo aiemmin, sillä rakennus voitti ensimmäistä kertaa jaetun arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon viime vuonna.

Suomeen nousseista rakennuksista yksikään ei päässyt arkkitehtuurikilpailussa jatkoon, vaikka ensimmäisellä kierroksella ehdokkaita oli viisi.

Finaalinpaikkaa tavoittelivat peruskorjattu Kuopion kaupunginteatteri, Arctian pääkonttori Helsingissä, Gösta-paviljonki Mäntässä, Talo Riihi Alajärvellä ja Kahvila Birgitta Helsingissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat