Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeustaistelu Jimi Hendrixin varhaislevytyksistä ratkesi: uusi albumi julki maaliskuussa

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Amerikkalaisen kitaristilegendan Jimi Hendrixin (1942–1970) varhaiset levytykset palaavat vuosien odottelun jälkeen saataville. Vuosina 1965–1966 Hendrix soitti kitaraa Curtis Knight and the Squires -yhtyeen levytyksillä, joiden oikeuksista on kiistelty lakituvassa vuosikymmenien ajan.

Nyt Hendrixin perikunnan yhtiö Experience Hendrix on onnistunut saamaan oikeudet itselleen, uutisoi brittilehti The Guardian. Levytyksistä koostettu Curtis Knight and the Squires -kokoelma You Can't Use My Name ilmestyy kauppojen hyllyille maalikuussa.

"Olemme äärimmäisen ilahtuneita, että pystymme nyt julkaisemaan nämä harvinaiset ja historialliset levytykset", sanoo Janie Hendrix, yhtiön toimitusjohtaja ja kitaristin sisko. "Ne ovat enemmän kuin vain äänityksiä, ne muodostavat merkittävän ajanjakson Jimin musiikillisessa historiassa."

Curtis Knight and the Squires oli aikakaudelle tyypillinen rhythm'n'blues-yhtye, mutta Jimi Hendrixin soitto toi siihen omaleimaisen lisänsä. Nyt ilmestyvän kokoelman 14 kappaleesta useat ilmestyivät alun perin singlelevyinä. Knightin ja Hendrixin yhteislevytyksistä julkaistiin myös useita kokoelmia 1960- ja 1970-luvuilla, mutta sen jälkeen kappaleet ovat olleet vaikeasti saatavilla.

Jimi Hendrix solmi levytysten tuottajan Ed Chaplinin kanssa kolmivuotisen sopimuksen vuonna 1965, mutta jo seuraavana vuonna hän muutti New Yorkista Lontooseen, perusti Jimi Hendrix Experience -yhtyeen ja nousi maailmanmaineeseen. Kiistaa Hendrixin levytysoikeuksista käytiin ensimmäisen kerran jo tuolloin.

Maaliskuussa ilmestyvältä You Can't Use My Name -levyltä löytyvät seuraavat kappaleet:

1. How Would You Feel
2. Gotta Have a New Dress
3. Don't Accuse Me
4. Fool for You Baby
5. No Such Animal
6. Welcome Home
7. Knock Yourself Out (Flying on Instruments)
8. Simon Says
9. Station Break
10. Strange Things
11. Hornet's Nest
12. You Don't Want Me
13. You Can't Use My Name
14. Gloomy Monday

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat