Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äänestys maailman korkeimmasta

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Vuonna 2012 Moskovaan noussut Mercury City Tower on Euroopan korkein rakennus 339 metrillään.
Vuonna 2012 Moskovaan noussut Mercury City Tower on Euroopan korkein rakennus 339 metrillään.

Kulttuurisivuilla kerrottiin viime maanantaina tornirakentamisesta. Hurjin buumi näyttäisi maailmalla olevan jo ohi, mutta Suomessa vasta aloitellaan.

Tarkkaavainen lukija kiinnitti huomiota tornien korkeustietoihin. Ne eivät nimittäin aina ole yksiselitteisiä.

Monista rakennuksista on eri korkeustietoja eri lähteissä. Jossakin mukaan on esimerkiksi otettu tornin mastoneulan pituus, toisissa ei.

Kuvaavaa on, että maailman korkeimmasta rakennuksesta on aikanaan jouduttu jopa äänestämään, Kuiskaajalle kerrottiin. Korkeaa rakentamista edistävä ja tilastoiva yhdistys Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) äänesti voittoon Kuala Lumpurin Petronas Towersin (452 m). Sille hävisi Chicagon Willis Tower (ent. Sears Tower, 442 m) antenneineen. Tämäkin ennätys on jo historiaa. Kuten HS:n grafiikastakin näkyi, maailman korkein rakennus on vielä hetken Burj Khalifa Dubaissa (828 m), kunnes saudien Kingdom Tower (1000 m) valmistuu Jeddaan.

Euroopan korkeimmaksi tarjoilimme Lontoon The Shardia (310 m), ja se onkin läntisen Euroopan korkein. Moskovan Mercury City Tower on kuitenkin korkeampi, 339 m. Kuvassa näkyvän komistuksen (?) arkkitehti on M. M. Posokhin.

Venäjälle nousee paraikaa kolme sitäkin korkeampaa rakennusta. Myös Kiinassa torneista tykätään yhä. CTBUH:n mukaan rakenteilla on sata The Shardia korkeampaa tornia.

Ryhdikkäät näkymät saivat Kuiskaajan vallan villiintymään. Tässä nouseekin kaikkien aikojen korkein kuiskaajapalstan kuiskaus. – Ennätyksestä ei tarvinnut järjestää äänestystä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat