Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olavi Virran levytys unohtui lähes 60 vuodeksi – julkaisematon kappale ilmestyy tällä viikolla

Punaisen hiekan maa -niminen kantrikappale löytyi levy-yhtiön arkistosta

Kulttuuri
 
Reijo Koskinen Lehtikuva
Olavi Virta heinäkuussa 1967.
Olavi Virta heinäkuussa 1967. Kuva: Reijo Koskinen Lehtikuva

Iskelmälaulaja Olavi Virralta on löytynyt kappale, jota ei ole julkaistu aiemmin. Punaisen hiekan maa -niminen kantrikappale löytyi levy-yhtiö Warner Music Finlandin arkistosta, ja masternauhan perusteella se on äänitetty Tukholmassa vuonna 1957.

Virran syntymästä on tänä vuonna kulunut sata vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi julkaisematon kappale näkee päivänvalon sekä levyllä että konsertissa. Punaisen hiekan maa ilmestyy satavuotispäivänä 27. helmikuuta ep-levyllä, jonka kolme muuta kappaletta ovat Uinuvalla laguunilla, Cowboy Johnny ja Anna aurinkoisen paistaa.

Yksikään nyt julkaistavista kappaleista ei ole Olavi Virta – Laulaja -kokoelmalla (2013), jolle on koottu 601 hänen kappalettaan.

Kappale kuullaan myös elävänä 100 Vuotta Virtaa -juhlakiertueella, joka kiertää Suomea maaliskuun alussa.

"On aivan uskomatonta, että Olavi Virran juhlavuoden huipennukseksi löytyy julkaisematon äänite", kommentoi kiertueelle lähtevä Dallapé-yhtyeen laulusolisti ja johtaja Juha Hostikka.

"Meille on suuri kunnia esittää tämä arkistojen helmi livenä."

100 Vuotta Virtaa -kiertueella Virran kappaleita laulavat Eino Grön, Arja Koriseva ja Leif Lindeman ja taustalla soittaa Hostikan johtama Dallapé-orkesteri. Helsingin konsertissa ovat mukana myös laulutrio Ikosen sisarukset eli Aili, Heini ja Tuuli Ikonen.

Kiertueen esiintymispaikat ovat 4. 3. Jyväskylän Paviljonki, 5. 3. Helsingin Kulttuuritalo, 6. 3. Turun Logomo ja 7. 3. Tampere-talo.

Punaisen hiekan maa on alkuperäiseltä nimeltään The Shifting Whispering Sands, ja sen ovat kirjoittaneet amerikkalaiset Vivian Clark Gilbert ja Mary Margaret Hadley. Olavi Virran versioon suomenkieliset sanat on tehnyt Saukki, ja siitä on tehty nuotit vuonna 1957. Tiettävästi kappaletta ei ole levyttänyt suomeksi kukaan muu kuin Virta.

Yhdysvalloissa The Shifting Whispering Sands oli vuoden 1955 suuria hittejä, ja sen ovat vuosien varrella levyttäneet niin Billy Vaughn kuin Johnny Cash.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat