Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mysteerimies löytyi ravintolasta

Kulttuuri
 

Solar Filmsin historiikissa on kaksi keskeistä tapahtumapaikkaa. Ensimmäinen on Solar Filmsin toimisto Lauttasaaressa, jossa Markus Selin istuu isossa salissa pöydän päässä. Toinen on Unioninkadulla sijainneen, nyt jo suljetun ravintola Coloradon pöytä.

Colorado-ravintolan pöydälle nro 24 on kirjassa omistettu oma lukukin. Coloradossa leikattiin kravatteja, naulattiin kännyköitä seinään ja juotiin. Ja historiikin mukaan tehtiin myös töitä, kirjattiin ylös elokuvien budjetteja ja tuotantosuunnitelmia, joskus jopa lautasliinoihin.

Pöydässä istui aina joku Sola riin liittyvä, kun ravintola oli auki, kirjassa kirjoitetaan. Yksi Coloradossa tehty jekku oli liikaa.

"Täpötäyden tuhkakupin sisällön tyhjentäminen Peter Franzénin reppuun olisi pitänyt jättää tekemättä", tiedottaja Rampe Toivonen kirjoittaa.

Coloradoon liittyy myös kirjan mysteerihenkilö, suurelle yleisölle lähes tuntematon Mika Karttunen. Olen seurannut Solar Filmsiä toimittajana vuosia enkä ole koskaan päässyt jyvälle tuotantopäällikkö Karttusen roolista Solar Filmsissä.

Kirja paljastaa, että Karttunen keksittiin elokuvahommiin ravintola Coloradosta, jossa hän toimi baarimikkona.

Karttunen kertoo kirjassa, miten hänen palkkaamistaan vastustettiin aluksi: "Ei tänne mitään baarimikkoja tarvita", oli sanottu.

Sittemmin Karttunen on ollut Solarin luottomies, hän on tehnyt useita käsikirjoituksia Vares-elokuviin. Hän kirjoitti myös Mannerheim-elokuvan käsikirjoitusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat