Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylen Koraani-ohjelma puhuttaa

Kulttuuri
 

Yleisradiossa maaliskuussa alkava Koraanin läpiluenta on herättänyt tunteita, sanoo ohjelmapäällikkö Kaj Färm.

"Keskustelin juuri rouvan kanssa, joka on harras kristitty. Häntä pelotti se, pyrkiikö Yleisradio käännyttämään suomalaisia islamiin."

Kyse on siis siitä, että 7. 3. alkaen joka lauantai ja sunnuntai luetaan Yle Radio 1 -kanavalla suomeksi käännettyä Koraania, islamin pyhää teosta. Ohjelma koostuu sekä luennasta että keskustelusta, jossa äänessä ovat Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaami Anas Hajjar ja professori Jaakko Hämeen-Anttila. Hän on myös suomentanut nyt luettavan Koraanin.

Kolme neljännestä saadusta palautteesta on Kaj Färmin mukaan positiivista.

"Loppu jakautuu kahtia. Syvästi kristilliset kokevat Koraanin luennan uhaksi. Heidän kanssaan voi kuitenkin puhua toisin kuin niiden kanssa, jotka reagoivat suoraan ja aggressiivisesti sanaan islam. Vihapostiakin on tullut."

Yleisradio lähettää yli puoli tuntia kristillistä hartausohjelmaa joka päivä, kaksi tuntia jumalanpalveluksia joka sunnuntai ja juhlapyhinä enemmänkin.

Siksi Kimmo Saares, joka on Ylen hartausohjelmista vastaava toimittaja, ei näe Koraanin lukemista uhkana Suomen kristilliselle elämälle tai Yleisradion hartaustarjonnalle.

"Elämme monikulttuurisessa ja moniuskonnollisessa todellisuudessa. Ateistien ja kristittyjen on hyvä tietää, mistä Koraanissa on kyse."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat