Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin kaupunginteatteri karsii 30 ihmisen työt

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Joulukuun alussa alkaneet Helsingin kaupunginteatterin yt-neuvottelut ovat päättyneet. Helsingin kaupunginteatteri ei irtisano eikä lomauta vakituista henkilökuntaansa.

Yhteistoimintaneuvottelut liittyivät teatterin peruskorjauksen aiheuttamiin muutoksiin henkilöstötarpeessa ja käsittelivät työaikajoustoja ja tehtäväkuvien laajentamista sekä taloudellisia säästöjä.

Säästöjä saadaan aikaan vähentämällä määräaikaisia sopimuksia ja hyödyntämällä luonnollista poistumaa. Nämä ja palkattomat työlomat merkitsevät noin kolmenkymmenen henkilön työvoiman vähennystä teatterissa lähivuosina.

Lisäksi säästöjä saavutetaan tilapäisen taiteellisen, teknisen ja muun henkilöstön vähennyksellä, työn uudelleen organisoinnilla ja tekniikan resurssien jakamisella ja yhteiskäytöllä eri näyttämöillä.

Säästöjä saadaan arviolta noin miljoona euroa vuodessa.

Helsingin kaupunginteatteri on Suomen suurin teatteri. Sillä on kuusi näyttämöä ja pelkästään suuren näyttämön katsomossa lähes tuhat istumapaikkaa.

Remontin aikana esityksiä on väistötiloissa. Kaupunginteatteri avaa näyttämön muun muassa Pengerkadulle Ryhmäteatterin entisiin tiloihin.

Kaupunginteatteri remontoidaan vuosina 2015–2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat