Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stockmannin viestintäjohtaja Nora Malin: Puheet Akateemisen kirjakaupan myynnistä täyttä spekulaatiota

Myös Bonnier Books Finland kiistää haluavansa ostaa Akateemisen kirjakaupan

Kulttuuri
 

Stockmannin muutaman päivän takainen päätös lopettaa levyjen ja elokuvien myynti Helsingin keskustassa sijaitsevassa tavaratalossa tämän vuoden toukokuuhun mennessä, herätti välittömästi henkiin myös pitkään velloneet spekulaatiot Akateemisen kirjakaupan kohtalosta.

Kauppalehti uutisoi torstaina, että Bonnier Books Finland olisi kiinnostunut ostamaan Akateemisen kirjakaupan. Bonnier Books Finlandiin kuuluvat WSOY, Tammi ja Johnny Kniga.

Lisäpontta myyntihuhuille on antanut myös kirjallisuuden kokonaiskysynnän lähes kymmenen prosentin lasku viime vuonna.

Stockmannin viestintäjohtaja Nora Malin kiistää huhut, joiden mukaan Stockmann haluaisi päästä eroon Akateemisesta kirjakaupasta. "Puheet Akateemisen kirjakaupan myynnistä ovat täyttä spekulaatiota. Sen sijaan luonnollisesti pohdimme jatkuvasti kirjakaupan valikoiman laajuutta", Malin toteaa.

Viimeaikaiset käytännön toimet eivät liioin puhu myynnin puolesta. Malin huomauttaa, että tuskin Stockmann olisi panostanut isoon remonttiin Alvar Aallon suunnittelemassa Akateemisen kirjakaupan päämyymälässä Kirjatalossa, jos sen tähtäimessä olisi kirjakaupan pikainen myynti. "Akateeminen kirjakauppa on Stockmannille tärkeä brändi ja näkyvä osa tavaratalon valikoimaa, myös koko maan mitassa."

Bonnier Books Finlandin toimitusjohtaja Timo Julkunen vastaavasti kiistää Kauppalehden uutisen, jonka mukaan yritys olisi kiinnostunut ostamaan Akateemisen kirjakaupan.

"Uutisen otsikko antoi väärän mielikuvan. Bonnier Books Finland toimii kustantajana, me emme osta kirjakauppoja. Se ei ole toimialaamme. Tällaisia keskusteluita ei ole liioin käyty Bonnier-konsernin johdon kanssa. Akateeminen kirjakauppa on meille kustantamona äärimmäisen tärkeä yhteistyökumppani", Julkunen sanoo painokkaasti.

Hän korostaa, että luonnollisesti Bonnier Books Finlandia kiinnostaa Akateemisen kirjakaupan kehityspolku, koska kirjakauppa on kustantamolle keskeinen myyntikanava. Kirja voi paremmin, jos kirjakauppa voi hyvin.

HS:n saamien tietojen mukaan Stockmannin sisäisessä keskustelussa kirjakaupan asemasta konsernin johto on todennut kirjakaupan työntekijöille, että Akateeminen kirjakauppa ei ole fokuksessa, fokuksessa ovat sen sijaan kirjat.

Stockmann osti Akateemisen kirjakaupan tammikuussa 1930. Otavan toimitusjohtaja Alvar Renqvist ja kirjakauppias Gösta Branders perustivat Akateemisen kirjakaupan 1893.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat