Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutisraivaaja-finaaliin viisi mediainnovaatiota

Kulttuuri
 

Mediainnovaatioiden kilpailun Uutisraivaajan finalistit ovat selvillä. Mukana on viisi projektia, joista voittaja valitaan syyskuussa 2015.

Sitä ennen kaikki finalistit saavat kilpailun järjestävältä Helsingin Sanomain Säätiöltä 10 000 euron rahoituksen, jonka turvin tiimit työstävät ja kehittävät projektejaan pidemmälle. Näin ne kilpailevat Uutisraivaajan voitosta ja enintään 250 000 euron kehitysrahasta.

Finalisteista Bolla on jalkapalloyhteisön sosiaalinen media, joka innostaa lapsia ja nuoria jalkapallon pariin älypuhelinten ja verkkosisällön avulla. Tiimin jäsenet ovat Joonas Holtari, Tarja Heija, Aarne Sipilä ja Ilkka Kärkkäinen.

Kuka-palvelu puolestaan saattaa yhteen toimittajia ja asiantuntijoita ja näin monipuolistaa mediassa näkyvien haastateltavien kirjoa. Innovaation takana ovat Iris Sandelin, Mari Vaara, Ville Vaara, Jaakko Nygren ja Tuomas Valtanen.

Mobiilipuhelinapplikaatio Little Brother suojelee esimerkiksi demokratia-aktivistien ja journalistien kuvamateriaaleja. Little Brother -tiimiin kuuluvat Jukka Helin, Timo Wright, James Nesfield ja Matti Tuominen.

Juho Ojalan ja Ville Väänäsen TDJ taas saattaa yhteen nettitestit ja datajournalismin ja synnyttää testien tulosten pohjalta mielekästä sisältöä.

Viides finalisti on politiikan paikallismedia Topicalio. Se hyödyntää ja luo avointa dataa, jonka avulla paikallisesta päätöksenteosta pyritään tekemään kansalaisille kiinnostavaa. Tiimiin kuuluvat Sami Pippuri, Olavi Toivainen ja Lauri Svan.

Tuomariston mukaan hakemusten taso oli kova, ja moni hyväkin idea karsiutui finaalista.

"Tieteen popularisointi on ollut selkeä trendi tänä vuonna. Mukana on ollut hyvin erilaisia hakemuksia, mikä heijastaa median uusiutumiskykyä", kertoo Uutisraivaajan tuomariston puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat