Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Köyhistä köyhimpien tyttölasten kohtelu saa Arman Alizadin kyyneliin illan tv-dokumentissa

Kulttuuri
 
Alizad tutustuu aimara-lapsiin.
Alizad tutustuu aimara-lapsiin.
Reportaasi
Arman ja aymara-lapset, Suomi 2015
Ohjaaja Tuukka Tiensuu
Jim klo 21.00

Ehkä olette nähneet, kuinka mediapersoona ja maailmanmatkaaja Arman Alizad ottelee nimikko-ohjelmassaan kamppailulajien mestareiden kanssa tai yrittää perehtyä elämänpiireihin, joista ei tiedä käytännössä mitään.

Niihin verrattuna kehitysyhteistyöjärjestö Planin kummitoiminnasta kertova Arman ja aymara-lapset voi vaikuttaa kevyemmältä välityöltä. Helsinkiläisenä vaatturimestarina palkitun tv-uransa aloittanut Alizad ei syöksy nyt päätä pahkaa välittömään vaaraan.

Mutta tämänkään ohjelman tekeminen ei ole hänelle helppoa. Kolmen tyttölapsen isäksi itsensä määrittelevä Alizad pyyhkii kolmen vartin aikana monta kertaa kyyneleitään sekä pohtii itsestään löytämänsä vihan ja silmittömän raivon määrää.

Syy? Naisten sekä varsinkin tyttölasten kohtelu Boliviassa.

Runsaan kymmenen miljoonan asukkaan Bolivia on Etelä-Amerikan köyhimpiä ja korruptoituneimpia maita, mutta Alizadin tapaamat lapset ja nuoret kantavat vieläkin raskaampaa taakkaa. Kaikki kuuluvat köyhistä köyhimpiin aimaroihin – Bolivian suureen syrjittyyn alkuperäisväestöön, joka asutti Andien aluetta jo ennen inkoja ja espanjalaisia.

Puheyhteys aimaroihin syntyy vasta karuissa maaseudun kylissä, joissa painostavan uhkaava tunnelma vaihtuu vähitellen toiveikkaammaksi ja lopulta vapautuneeseen hymyyn.

Niin tietysti täytyykin – tällaisessa pitkässä yhteiskunnallisessa mainoksessa, jossa korostetaan avoimesti Planin kummitoiminnan myönteisiä vaikutuksia.

Ehkä vähempikin alleviivaaminen riittäisi, kiistattoman hyvistä päämääristä huolimatta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat