Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Professori Merja Salo sai Finnfoto-palkinnon

Salo työstää paraikaa teosta suomalaisen valokuvauksen digitalisoitumisesta

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Kari Pyykönen
Merja Salo
Merja Salo Kuva: Kari Pyykönen

Aalto-yliopiston kuvallisen viestinnän ja valokuvauksen professori Merja Salo (s. 1953) on saanut tämän vuoden Finnfoto-palkinnon. Se annetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävästi vaikuttanut suomalaisen valokuvauksen kehitykseen sekä luonut edellytyksiä valokuvan arvostuksen lisäämiselle.

Palkinnon myöntää Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto. Salo on 18. Finnfoton saaja. Palkinnon arvo on 3 000 euroa ja sen rahoittaa Suomen Messusäätiö.

Hämeenlinnassa syntynyt Salo on suorittanut Taideteollisen korkeakoulun koulutuskeskuksen valokuvauslinjan tutkinnon vuonna 1984. Taiteen tohtoriksi hän väitteli Taideteollisessa korkeakoulussa vuonna 1997.

Saloa kuvaillaan monipuoliseksi valokuva-alan tutkijaksi ja arvostetuksi kouluttajaksi. Opetus- ja tutkimusuransa ohella hän on muun muassa tuottanut runsaasti artikkeleita, joissa käsitellään valokuvaa ja valokuvausta monista näkökulmista.

Parhaillaan tutkimusvapaalla oleva Salo työstää kirjaa suomalaisen valokuvauksen digitalisoitumisen historiasta. Sen on tarkoitus ilmestyä syksyllä 2015.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat