Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampereella palkitut elokuvat ovat oikeutettuja kisaamaan Oscareista

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Ovatko Oscarin voittaneet elokuvat maailman parhaita?

Jos näin uskoo, kannattaa suunnata Tampereen elokuvajuhlille.

Festivaalin kansainvälisessä kilpasarjassa esitetään muun muassa lyhytelokuva The Phone Call, joka juuri palkittiin parhaana lyhytfiktiona Oscar-juhlassa. Ohjelmistossa on myös toinen Oscareissa huomiota saanut työ, lyhyt animaatio The Bigger Picture, joka oli ehdolla parhaan animaation Oscarin saajaksi. Daisy Jacobsin ja Christopher Heesin elokuva ei kuitenkaan voittanut palkintoa.

Kansainvälisen elokuvasarjan 63 elokuvan joukossa kisaa tänä vuonna kaksi suomalaisen ohjaajan työtä. Mukana ovat Katarina Lillqvistin animaatio BabyBox sekä Hamy Ramezanin ja Rungano Nyonin fiktio Kuuntele.

Näistä Kuuntele voi ensi keväänä olla Suomen seuraava Oscar-ehdokas, sillä sen ympärille on rakennettu elokuvasäätiössä kansainvälistä pr-kampanjaa.

Tampereen elokuvajuhlien selkärankana ovat vuosia toimineet kilpasarjat. Kotimaisille elokuville on oma sarjansa ja kansainvälisille omansa.

Elokuvantekijälle voitto Tampereella voi avata tien myös isompiin ympyröihin. Kansainvälisen sarjan voittava elokuva esimerkiksi nousee automaattisesti Euroopan elokuva-akatemian vuotuiseen juhlaan. Akatemia vastaa Yhdysvaltain Oscareita jakavaa järjestöä. Tampereen kilpasarjassa kisaa myös Euroopan parhaana lyhytelokuvana palkittu Una Gunjakin The Chicken.

Tampereen sarjoista voi aueta tie myös Oscar-juhlaan.

Tampereen elokuvajuhlat nimittäin kuuluu niiden elokuvatapahtumien joukkoon, joiden voittaminen tekee elokuvasta Oscar-kelpoisen. Tekijät voivat tuolloin lähettää elokuvansa ehdolle Oscareihin ilman, että sille pitää järjestää erityisiä näytöksiä Yhdysvalloissa.

Tänä vuonna Tampereen erikoisesityksiin kuuluvat muun muassa mykkäklassikko Chaplinin poika, elokuvien sarjat suomalaiselta Jan Ijäkseltä ja hollantilaisanimaattori Paul Dresseniltä sekä tuore dokumentti Dark Star – HR Giger's World, joka kertoo Alien – kahdeksas matkustaja -elokuvan visuaalisen ilmeen kehittäjästä.

Tampereen elokuvajuhlat jatkuvat sunnuntaihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat