Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metropolia irtisanoi klassisen musiikin opettajia

Kulttuuri
 

Metropolia-ammattikorkeakoulu on irtisanonut kuusi musiikinopettajaa ja osa-aikaistanut kahden työntekijän työsuhteen. Irtisanotuista viisi ja osa-aikaistetuista yksi on työskennellyt klassisen musiikin opettajina.

Metropolia on vuoden 2014 alusta ryhtynyt painottamaan musiikkikoulutuksessaan rytmimusiikkia. Siksi se on sulauttanut klassisen ja rytmimusiikin koulutuslinjat yhteen ja lopettanut joidenkin klassisen musiikin instrumenttien opetuksen. Koska opetusvahvuudesta on nyt irtisanottu enimmäkseen klassisen musiikin opettajia, rytmimusiikki painottuu jatkossa entistä enemmän.

Muutos liittyy ammattikorkeakoulujen keskinäiseen työnjakoon, jossa pyritään poistamaan päällekkäisyyksiä. Siksi pääkaupunkiseudulla toimivassa Metropoliassa aletaan painottaa rytmimusiikkia ja Tampereen ammattikorkeakoulussa klassista musiikkia.

Irtisanotut jatkavat töissään irtisanomisaikojensa loppuun. Näin ollen meneillään olevalla kevätlukukaudella opetus jatkuu kuten tähänkin asti. Mutta miten opetus järjestetään syksyllä niille vanhoille oppilaille, joiden opettajat on nyt irtisanottu?

"Klassisen musiikin instrumenttivalikoimaa ja oppilasmääriä on pienennetty jo jonkin aikaa, johtuen tukien vähenemisestä", sanoo Metropolian rehtori Riitta Konkola. "Siksi kaikille opettajille ei enää riitä kokopäiväistä työtä. Meidän velvollisuutemme on järjestää oppilaillemme tarvittava opetus, ja olemme laskeneet, että pystymme sen tekemään myös ensi syksynä. Opetusta siirretään jonkin verran toisille opettajille ja joissain kohdin joudutaan käyttämään sivutoimisia tuntiopettajia täydentämään osaamista."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat