Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peter Franzén jahtaa Sean Penniä

Suomalaisnäyttelijä esittää toimintaelokuvassa The Gunman pääroiston kätyriä

Kulttuuri
 
Viena Kytöjoki
Peter Franzénin kansainvälinen elokuvaura on edennyt vauhdikkaaseen rooliin jännityselokuvassa.
Peter Franzénin kansainvälinen elokuvaura on edennyt vauhdikkaaseen rooliin jännityselokuvassa. Kuva: Viena Kytöjoki

Suomalaisen näyttelijän Peter Franzénin paljon puhuttu rooli toimintaelokuvassa The Gunman on pian nähtävillä. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa 24. huhtikuuta.

Franzén on viides suomalaisnäyttelijä, jolla on ollut 2010-luvulla rooli kansainvälisessä toimintafilmissä.

Irina Björklund ja Samuli Vauramo olivat elokuvassa The American (2010), Samuli Edelmann Mission: Impossible – Ghost Protocolissa (2011) ja Pihla Viitala elokuvassa Hannu ja Kerttu: Noitajahti (2013).

Franzénin roolia The Gunmanissa voi parhaiten verrata Edelmannin osaan Mission: Impossiblessa. Molemmat esittävät pääroiston apureita, joiden tehtävä on listiä elokuvan sankari.

Sean Penn esittää The Gunmanissa entistä CIA:n salamurhaajaa Jim Terrieriä. Hän joutuu ajojahdin kohteeksi, koska tietää liikaa. Franzén on Reiniger, joka johtaa tarinan konnan palkkaamia tappajia. Hän on elokuvan osajakoluettelossa seitsemäntenä.

Elokuvaan noin tunnin kohdalla astuva Franzén on mukana kahdessa toimintajaksossa, joista ensimmäisessä hänellä on jonkin verran repliikkejä.

Toinen jakso elokuvan päätösvaiheissa on näyttävämpi, sillä siihen sisältyy ärhäkkä lähitaistelu Pennin esittämän Terrierin kanssa.

Kyseessä on tyypillinen toimintaelokuvan roistonrooli. Roolihahmolle ei anneta minkäänlaista taustaa, ja roolityöhön liittyy lähinnä fyysistä suorittamista.

Kongon demokraattisesta tasavallasta 2006 vuoden 2014 Lontooseen ja Barcelonaan kulkeva elokuva on Sean Pennin, 54, yritys päästä niille ikääntyvän toimintasankarin markkinoille, joita nykyään hallitsee Liam Neeson.

Jopa The Gunmanin ohjaaja on sama kuin Neesonin toimintaläpimurrossa Taken (2008): ranskalainen Pierre Morel.

Muissa The Gunmanin rooleissa on arvostettuja nimiä: espanjalainen Javier Bardem ja britit Idris Elba sekä Ray Winstone.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat